• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žižkovská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Žižkovská lepenice

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žižkovská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • 500
      g kysané zelí
    • 30
      g slunečnicový olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané omyté brambory uvaříme se solí a kmínem. Na oleji osmažíme v hlubší pánvi nakrájenou cibulku, přídáme 2/3 zelí a dusíme do měkka. Pak k zelí přídáme uvařené scezené brambory a zbytek syrového zelí. Pokrm dochutíme solí, promícháme a necháme 5 minut pod poklicí zaležet. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo přílohu k pečeným masům, k sekané nebo k zabijačkovým specialitám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lepenice

Lepenice

Lepenice s uzeným

Lepenice s uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 13. 11. 2005 00:41

    Je to skoro jako Jihočeský kočičák,akorát s tím rozdílem,že u nás se dává sladkokyselé dušené zelí všechno a nakonec hodně dozlatova na sádle usmažené cibule a vše se důkladně promýchá i studené je to mnamka

  • Betula | 17. 1. 2005 12:30

    Fajn neschvalujte to. Sem se překoukla a misto žižkovsky četla židovská. Omluva velká.

  • Betula | 17. 1. 2005 12:29

    Když židovská, tak žádný škvarky z prasátka, ani jitrnice z prasátka. To je jasný.

  • Lenka Kollerova | 18. 6. 2004 00:48

    Nevrila jsem ze to muze chutnat tak dobre :)) Diky za recept, vrele doporucuji

  • lucie | 5. 6. 2004 17:30

    zkoušela jsem k tomu jitrnici, ale ta z obchodu je hnusná. Nevíte někdo, kde se dá koupit domácí? dík

  • Lucka | 5. 6. 2004 17:28

    + škvarky nebo slaninu. Je to vynikající. Udělala jsem k tomu pečeného králíka. Všichni jsme si pochutnali. je k tomu dobré i volské oko.

  • Evelyna Cipra | 29. 5. 2004 23:30

    Věřím, že to může být dobré i takhle, ale do pravé lepenice patří ještě škvarky.

  • Štěpánka | 27. 5. 2004 13:16

    Lepenice z brambor a zelí je super když do této hmoty vymačkáte ještě jitrnici (nebo dvě :-) ) přímo ze střívka. Mňam

  • Božena Pešková | 26. 5. 2004 11:10

    Je to rychlá příloha k masu, ale je to vynikající i bez masa.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kysané zelí Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Žižkovská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact