• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Živánská
Napište svůj komentář k receptu

Živánská

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Živánská
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 150
      g slanina
    • 2
      ks klobása 2 nožičky
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
    • zeleninové lečo malé
    • mletá paprika
    • kmín
    • vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • petrželová nať
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme, okořeníme paprikou, vegetou, majoránkou, kmínem, pepřem a petrželovou natí. Přidáme trochu oleje a promícháme.
2
Připravenou směs vysypeme do pekáče a podlijeme trochou vody. Přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Živánská po česku

Živánská po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Koudys | 27. 2. 2015 11:59

    Dobré, ale příště bych dala určitě víc brambor.

  • lenka | 25. 7. 2014 16:06

    Díky za vynikající recept,je to mňamka.

  • vapetkovi | 26. 11. 2010 07:40

    Včera jsme měli k večeři. a super skvělí. dávám 1. a do oblíbených. díky za recept :-)

  • Eliška liška | 27. 5. 2010 16:15

    Vyzkoušela jsem - nevím, co je "živánská", ale jako jídlo je to skvělé. Rychlá a poměrně snadná příprava, nezašpiním pomalu žádné nádobí a doma se po tom muž mohl utlouct. Jen doporučuji těm, kteří mají ve zvyku odkrývat a dopékat v troubě pro krustičku, aby to nedělali, přijdete o šťavnatost :)Děkuji za podařený recept.

  • onen | 14. 1. 2008 10:24

    prave proto, ze taky pochazim z vychodniho slovenska, jsem si dovolil k receptu neco poznamenat. jinak jeho prikladne literarni zpracovani je v knize od luda zubka - jar adely ostroluckej. kniha popisuje dobu za zivota ludevita stura.

  • Marta Krublová | 11. 1. 2008 12:05

    Recept jsem dostala od kamarádky z východního Slovenska a moc nám všem doma chutná.

  • Tereza J. | 9. 1. 2008 10:52

    Musí súhlasiť s onen, živánka sa robí ozaj inak, ale ako jedlo to môže byť dobré.

  • onen | 9. 1. 2008 10:00

    hm, hm... k " živánské " to ma hodně daleko => platky z několika druhů masa - i skopové, špek, cibule ( může být i klobása a zelená paprika ), na potírání víno nebo pivo a peče se na rožni v pergamenu, nebo v nejhorším případě na špejli a v alobale v troubě. Tohle vzdáleně připomína francouzské brambory.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Klobása Kmín Kořenová zelenina Majoránka Mletá paprika Olej Pepř mletý Petrželová nať Slanina Sůl Vegeta Vepřové maso Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Koprová omáčka
Koprová omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
Žitný chléb III.
Žitný chléb III.
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Živáňská jehla
Živáňská jehla
Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
Žloutková polévka s pivem
Žloutková polévka s pivem
  • Recepty.cz
  • Živánská
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact