• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Žitný chléb Ondra
Napište svůj komentář k receptu

Žitný chléb Ondra

0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
Žitný chléb Ondra
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 500
      g žitná hladká mouka
    • 1
      balení sušené droždí
    • 1
      špetka cukr krupice
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 400
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Nějakou dobu jsem se pokoušel naučit ideální domácí chléb a po vyzkoušení mnoha receptů jsem se dopracoval k následující receptuře. Je to rychlé, chutné a zabaví se i malé děti. Osobně používám kuchyňský robot, nepochybně však půjde těsto zpracovat i ručně. Takže neváhej a peč! :)

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Jednoduše. Pořádně promíchat sypké suroviny. Za stálého míchání přilévat vodu s octem. (Dle chuti lze přimíchat např. nakládaný pepř nebo nasekané olivy). Připravit libovolnou formu na pečení, funguje i bez víka a předehřát troubu na nejnižší teplotu (50°C).
3
Formu vyložit pečícím papírem. Připravené těsto rozprostřít do formy. Přikrýt čistou utěrkou a vložit do trouby. Hlídat, a jakmile těsto vykyne, jen přepnout troubu (z 50°C) na 230°C a péct do zlatova asi 30 min. Během pečení chleba 1x - 2x potřu vodou, v poslední fázi i olivovým olejem. Jakmile je chleba upečený, na 5min jej vytáhnu z trouby a poté špejlí zkontroluji zda je uprostřed upečený.. doba pečení se může lišit, zatím se však pokaždé povedl.

RADA: Recept na klasickou Šumavu pro začátečníky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kmín Ocet Olivový olej Sůl Sušené droždí Vlažná voda Žitná hladká mouka

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

39
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
31
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
27
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
27
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
22
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Legendární Sandokan se vrátí na české obrazovky. Která televize ho bude vysílat?

Legendární Sandokan se vrátí na české obrazovky. Která televize ho bude vysílat?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Žitno-špaldové placky prosté, základní recept
Žitno-špaldové placky prosté, základní…
Žitno-špaldový perník
Žitno-špaldový perník
Žitný chléb III.
Žitný chléb III.
Živánská
Živánská
Živáňská jehla
Živáňská jehla
Žloutková fantazie
Žloutková fantazie
  • Recepty.cz
  • Žitný chléb Ondra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact