• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Žemlové karbanátky se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Žemlové karbanátky se žampiony

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
Žemlové karbanátky se žampiony
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks rohlík nebo housky - starší (cca 150 g )
    • 50
      ml mléko cca
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 100
      g anglická slanina
    • 4
      stroužek česnek i více
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový květ - špetka
    • bylinky dle chuti
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme pokrájené žampiony, jemně nasekaný česnek, okořeníme dle chuti a podusíme do povadnutí žampionů, na mírném ohni, pod poklicí.

RADA: Jak loupat česnek

2
Starší rohlíky či housky, pokrájíme na malé kostičky, které nasypeme do mísy a pokropíme rozšlehanými vejci s mlékem. Promícháme, přisypeme připravenou žampionovou směs, opět promícháme, dochutíme dle vlastní chuti, jemně nasekanými bylinkami nebo celerovou natí..., solí, pepřem, či nastrouhaným česnekem... a opět promícháme.

RADA: Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší

3
Ze směsi odebíráme plnou lžíci žemlové hmoty, ze které tvoříme v mokrých rukách placičky - karbanátky klademe do pánve s rozpáleným tukem a smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení karbanátky klademe na ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk.

RADA: Patizonové karbanátky

4
Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší. Výborné jsou i za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majoránkové karbanátky

Majoránkové karbanátky

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bylinky Čerstvé žampiony Česnek Cibule Máslo Mléko Muškátový květ Olej Pepř mletý Rohlík Rozšlehané vejce Sůl

Sekaná

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Sekaná

Poslední sledované recepty

37
Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...
Kynuté těsto na Buchty,…
28
Bramborovo-žampionová polévka se špenátem
Bramborovo-žampionová…
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
23
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlové knedlíky se žampiony
Žemlovka
Žemlovka
Žemlovka s banánem a čokoládou
Žemlovka s banánem a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Žemlové karbanátky se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact