• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Želva II.
Napište svůj komentář k receptu

Želva II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Želva II.
Želva II.
Želva II.
Želva II.
Želva II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vanilkový pudink Nebo banánové
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      ks tvaroh
    • 750
      ml mléko
    • 1
      balíček želatina
    • 6
      ks kiwi
    • 1
      ks citron
    • 0,50
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkotvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme folií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinko-tvarohovou směsí nejprve opatrně potřeme slabou vrstvou celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme folií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
2
Druhý den misku vyklopíme na talíř, opartně sejmeme folii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči, ploutve uděláme z kiwi, které šikno rozřízneme nejprve na půl a po té půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu "želvy", ploutvičky z kiwi řezem směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
3
Nejsem autorkou tohoto receptu. Tento recept jsem našla a vyzkoušela z časopisu Pošli recept a trochu jsem si ho upravila dle vlastních potřeb, přidala jsem želatinu, aby směs byla pevnější, původní ploutve z banánů jsem nahradila kiwi. Želvičku jsem dělala neteři k nerozeninám a moc se líbila a chutnala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Želva

Želva

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:34

    mám ho v lednici 3 dny a nikdy nezhořkne.... a dělám ho už dlouho

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:32

    Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :) Fotografii už jsem dávala :D

  • i.fettrova
    i.fettrova | 7. 8. 2014 17:25

    Želatina vůbec není potřeba místo citrónu je (si myslím) lepší žluté jablko jako hlava, plátek červeného jablka jako jazyk a 2 třešně jako oči a nohy a ocásek dělám z banánů. A je to celé jedlé. :D Dělala jsem ho včera :)

  • Z21
    Z21 | 21. 4. 2011 11:34

    ;-)

  • Šárka Vránová | 17. 3. 2010 20:13

    Tak mě napadla jiná varianta,nemám ji vyzkoušenou,je to pouze nápad. Přidat do pudinkové směsi zelené potravinářské barvivo a kiwi nahradit kolečky ananasu.Nevím jestli existuje kiwi pudink, tak by to mohlo být i z něj.

  • Zuzana Šindlerová | 17. 3. 2010 10:54

    Simi, o kiwi je to známé, že postupem času oloupané hořkne. Taky jsme ho dali ve škole do ovocného salátu, když se konzumuje hned, je výborný, čím dýl se nechá, fakt hořkne. Už ho nedáváme.

  • Šárka Vránová | 16. 3. 2010 17:03

    Jsou to zajímavé postřehy.Nám to do druhého dne v lednici nezhořklo tak nevím.

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 14:12

    Kiwi obsahuje enzym, který štěpí bílkoviny. Doporučuje se kiwi chviličku spařit vařící vodou. Totéž platí třeba pro čerstvý ananas. Hodně zralé plody mají enzymů méně.

  • ladislava staffenová | 16. 3. 2010 14:04

    Simčo, já jsem někde četla nebo slyšela, že kiwi hořkne při přidánií do jogurtu, tvarohu, zakysanky . tedy zakysaných mléčných výrobků - proto jsem ho z tohoto důvodu nikdy do ovocných tbarohů nepřidávala. Netvrdím, že moje úvaha je správná, píšu, jen, co jsem slyšela/četla...;-))

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 14:02

    Tady se to už řešilo: http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JRLMQMRQD&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Simča Sládková | 16. 3. 2010 13:05

    Je to moc pěkné, já mám ale špatnou zkušenost s kiwi... Dala jsem ho do ovocného salátu a do ovocného tvarohu a v obou případech mi to zhořklo. Takže bych se toho bála. Nevíte, čím to mohlo být - to zhořknutí???

  • Jarka O. | 16. 3. 2010 11:21

    Moc hezká želva ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Dětské piškoty Kiwi Mléko Tvaroh Vanilkový pudink Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

39
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
37
Foie gras
Foie gras
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Želatinová vajíčka
Želatinová vajíčka
Želé z jablek a ananasu
Želé z jablek a ananasu
Želé z růží
Želé z růží
Želví sušenky s karamelem
Želví sušenky s karamelem
Želvička pro Natálku
Želvička pro Natálku
Žemličky s česnekovou pomazánkou
Žemličky s česnekovou pomazánkou
  • Recepty.cz
  • Želva II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact