• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelouka
Napište svůj komentář k receptu

Zelouka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelouka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kysané zelí
    • 500
      g vařené brambory
    • 5
      ks vařená vejce
    • 1,50
      l voda
    • 2,50
      dl smetana 12%
    • sůl
    • bobkový list
    • pepř celý
    • kmín
    • 60
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Zelí uvaříme ve vodě s divokým kořením, solí a kmínem do měkka, zahustíme smetanou s moukou a povaříme. Polévku lze doplnit kostičkami vařených brambor a vajec, nebo se obojí podává zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marbrun | 29. 1. 2016 08:34

    Moje maminka i babička dělaly jenom "bílou" zelňačku. Vajíčko dávaly syrové do ještě vařící se polévky a vidličkou promíchaly. Potom se polévka nalévala na šťouchané brambory se smaženou cibulkou. Famózní záležitost. V tradici doma pokračujeme. Polévka je oblíbenější než známější "červená"

  • BronislavaP
    BronislavaP | 28. 1. 2016 17:41

    U nás doma zbožňujeme kysané zelí, takže jsem ho tam naládovala ještě více a výsledek byl skvělý...

  • Ilona Galová | 4. 1. 2012 18:23

    Dělám jí obdobně s kysanou smetanou.

  • Zdena | 6. 6. 2011 19:25

    Obyčejná a dobrá polévka,podávám jí s bramborem na loupačku rozpečeným v troubě a do polévky dávám brambor jen trochu.

  • Di - | 12. 11. 2009 07:27

    Tak téhle polévce se u nás doma říkalo couračka a jedla se na Štědrý den v poledne jako postní jídlo. Kdo se postil, viděl zlaté prasátko (??). Musím se přiznat, že mě moc nejela, ale protože mám ráda tradice, tak vařím na Štědrý den zelňačku ovšem s klobásou a paprikou. S postním jídlem to pak opravdu nemá nic společného, zlaté prasátko se nedostavuje ....

  • Jarka O. | 11. 11. 2009 20:53

    My jsme to doma jedli s bramborama na loupačku, byly v míse uprostřed stolu a každý si osolil ten svůj brambor, ukousl a zajedl polévkou...mňam! Ještě ji občas dělám. Vejce k tomu nedávám, ale nemůže to s ním být špatné :-)

  • recepty 73 | 11. 11. 2009 16:09

    Recept je opsaný z časopisu,ale osobně jsem vyzkoušel.Brambory a vejce jsem podával zvlášť a koření jsem vařil v gázovém pytlíčku,abych ho nemusel pracně lovit.Je to takové nenáročné,rychlé.Množství koření nebylo přesně udáno,takže každý jak uzná za vhodné.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Z brambor Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Kmín Kysané zelí Pepř celý Smetana 12% Sůl Vařená vejce Vařené brambory Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

40
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
29
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
21
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
18
Kokosová pochoutka
Kokosová pochoutka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Zelný salát se sýrem a česnekem
Zelný salát se sýrem a česnekem
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát z kysaného zelí
Zelný salát z kysaného zelí
Zemákové kotletky
Zemákové kotletky
Zemlbába se švestkami
Zemlbába se švestkami
Zemplínský koláč
Zemplínský koláč
  • Recepty.cz
  • Zelouka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact