• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
Napište svůj komentář k receptu

Zelný salát III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelný salát III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Salát
    • 1
      ks bílé zelí hlávka, asi 1,5kg
    • 1
      ks okurka
    • 2
      ks nakládané kapie nebo 1 červená paprika
    • 1
      ks cibule
  • Nálev
    • 1,50
      dl voda
    • ocet
    • cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!). Pokud použijeme čerstvou papriku, nakrájíme ji také na malé kostičky, přimícháme k zelí a zeleninu krátce spaříme vroucí vodou. Scedíme, ihned přelejeme studenou vodou a necháme dobře odkapat. Pokud použijeme nakládanou kapii, nakrájíme ji také na kostičky, ale neblanšírujeme ji, přidáme ji až k scezenému zelí. Neoloupanou okurku pozdélně rozkrojíme na čtvrtky, nakrájíme na sílu 2-3 mm a přimícháme k zelí. Dobře promícháme, zalejeme vychladlým nálevem (zelenina nesmí v nálevu plavat, dávame jen potřebné množství) a dáme do chladničky dobře zchladit.
2
Používáme jako přílohu k masu (místo kyselých okurek). Výborně se hodí k smaženým palačinkám s kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s ovocem a jogurtem

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Sladkokyselý zelný salát s koprem

Sladkokyselý zelný salát s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Toušková | 3. 8. 2009 07:00

    Terezko, můžete mi napsat jak dlouho vydrží v lednici?. Děkuji Dáša.

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 09:44

    Janka, ja dávam odhadom, nikdy to nemeriam a potom ochutnám, aby to bolo príjemne sladkokyslé. Asi 3 lyžice cukru a 3 lyžice octu, ale to záleží od octu, nie je vždy rovnaký. Nechajte rozpustiť cukor, ocot postupne pridávajte a ochutnajte. Nálev nesmie mať vodovú chuť, musíte cítiť len sladkokyslú.

  • Jana Š. | 22. 8. 2007 07:58

    Terezko, můžete mi, prosím, poradit přibližné množství octa a cukru do nálevu? Ráda bych Váš salát vyzkoušela. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr Nakládané kapie Ocet Okurka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Metrový koláč

Metrový koláč

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

41
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
40
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
28
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Dýňové koblížky
Dýňové koblížky

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Zelný medový salát s paprikou
Zelný medový salát s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát nejen s hroznovým vínem
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s arašídy
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
Zelný salát s citronovo-medovou zálivkou
  • Recepty.cz
  • Zelný salát III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact