• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
Napište svůj komentář k receptu

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vařené brambory oloupané
    • 200
      g cibule oloupaná
    • olej
    • 400
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!)
    • 300
      g uzený bok nebo libová slanina, klobása...
    • 1,50
      lžíce grilovací koření nebo česnek, paprika, sůl a pepř
    • majoránka nebo , rozmarýn, tymián dle chuti - není nutné
    • 200
      g tvrdý sýr hrubě nastrouhaný (Gouda nebo Eidam)
    • sádlo nebo máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout.
2
Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, solí, pepřem) a bylinkami dle chuti a ve větší míse dobře promícháme společně s vychladlým cibulovým masem.
3
Do vymazaného pekáče vše přesypeme, rovnoměrně přimáčkneme, zakryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
"Zelník" podáváme teplý, ale výborný je i vychladlý.
5
Používáme sýr s méně výraznou chutí, vejce nepřidáváme, sýr nám vše spojí.
6
Ke směsi můžeme jako obměnu přidat i houby nebo vařené kroupy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory nebo těstoviny zapečené (nejen) s růžičkovou kapustou

Brambory nebo těstoviny zapečené …

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marta Gallová | 27. 4. 2017 14:00

    Toto nemělo jedinou chybičku.Zelník byl vynikající!

  • Líza | 18. 5. 2016 13:31

    Dík za skvělý obídek <3

  • Janka | 14. 1. 2016 21:23

    Vynikajuce zapecene zemiaky, chutilo nam.

  • Zuzka | 22. 9. 2015 11:46

    Zbožňujeme jídla se zelím a tohle opravdu nemělo chybu. Bylo to :-*

  • tom | 2. 11. 2014 11:37

    Opravdova pochoutka z dostupnych surovin. Clovaka toto jidlo zasyti, ale take si posmakne

  • GábikaNo | 26. 10. 2014 11:11

    Je to hoooodně moc dobré :-))

  • chobotnicka | 27. 9. 2014 21:02

    pred momentem jsme dojedli a musim potvrdit, ze to bylo labuzo

  • Daniel Sedlák | 26. 9. 2014 16:12

    pochoutka,díky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Ze zeleniny Vepřové Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Kysané zelí Majoránka Olej Sádlo Tvrdý sýr Uzený bok Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Domácí gyros

Domácí gyros

Banánovo-mangové smoothie

Banánovo-mangové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Ořechový chlebíček
Ořechový chlebíček
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Filé v lese
Filé v lese
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
23
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

"Viva la Italia" jednohubky
"Viva la Italia" jednohubky
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař
"Zeleninový" pangas
"Zeleninový" pangas
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
"Zmrzlinová" bílá polévka s fazolemi
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly
  • Recepty.cz
  • "Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact