• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka trochu jinak

autor: Geeog
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bílé zelí
    • brambory
    • zakysaná smetana
    • klobása
    • cibule
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • kmín
    • paprika - sladká
    • paprika Pálivá
    • voda
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Cibulku nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme do zlatova, přidáme nakrájenou klobásu a 1/2 kávové lžičky pálivé papriky a 4-5 lžiček sladké papriky. Rychle orestujeme, aby nezhořkla, zalijeme vodou a přidáme překrájené zelí (neproplachovat, rovnou ze sáčku), osolíme a okmínujeme.
2
Mezitím oloupeme větší brambor, nastrouháme na jemno a vmícháme do polévky. Takto jí zahustíme. Na závěr zamícháme kysanou smetanu a dochutíme dle potřeby solí a polévkovým kořením. Necháme odstát.
3
<BR>Vaří se větší množství, protože navzdory normám EU, čím je starší tím je lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 9. 1. 2015 22:46

    Dobrý den, podobně jako Lucie mám zkušenost, že když zelí nepropláchnu, tak je polévka sice plná zdravých látek ze zelí, ale kvůli kyselosti naprosto nepoživatelná. Raději proplachuji, pak nemá chybu. Dělám ji jen s tím rozdílem, že brambory a zelí přidávám v opačném pořadí - brambory se v kyselé vodě vaří moc dlouho. Jinak moc dobrý recept <:-)

  • Lucie Dománková | 1. 3. 2010 17:40

    Podle receptu jsem zelí neproplachovala, šupla jsem ho tam rovnou z pytlíku a polévka byla strašně kyselá, ale opravdu hodně. Vy ostatní jste s tím neměli problém?

  • Majka Rončáková | 6. 1. 2009 12:42

    Dělala jsem na Silvestra, skvělá. Takhle zahušťuji někdy i zelí.

  • Petr Kucín | 25. 12. 2008 08:49

    Povedla se i mně a chutnala

  • Roman Raba | 27. 2. 2008 22:08

    Výborná a jednoduchá!

  • Anonym | 21. 9. 2007 14:20

    Zůstanu u své zelňačky.

  • petu | 21. 9. 2007 11:51

    Taky dělám tuto polévku ..mám ji od maminky, ale s tím rozdílem, že do ní nedáváme smetanu. Je výborná i bez smetany. :-))

  • Patricie | 1. 8. 2007 09:56

    Polévka výborná, nicméně nastrouhaný brambor jí vůbec nezahustil, takže jsem smetanu nakonec musela rozmíchat s moukou a zahustit takto. Jinak chutnala celé rodině a faktem je, že čím starší, tím lepší.

  • Geeog Geeog | 16. 7. 2006 06:15

    Dámy já děkuji za vaše příznivé ohodnocení.

  • Michaela Děžinská | 11. 5. 2006 10:59

    Polévka je opravdu výborná!!Má opravdu jemnou chuť prostě známka 1!!

  • Petra Jandlová | 10. 3. 2006 23:32

    Je opravdu moooooooooc výborná!

  • Lidka Kábrtová | 18. 10. 2005 19:18

    Mńam, zelňačku já ráda.

  • irin1 | 18. 10. 2005 14:38

    souhlas,moje dcera zelnacku zboznuje ,tak jsem vyzkousela tuhle a sklidila velky uspech,diky

  • Veronika | 28. 4. 2005 12:06

    Naprosto vynikající !! Doporučuji vyzkoušet !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zelňačka
Pokrmy Polévky Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Klobása Kmín Maggi Paprika Paprika - sladká Slunečnicový olej Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Cookies II.

Cookies II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
44
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
17
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zelňačka trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact