• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Zelňačka s rajčaty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelňačka s rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček bílé zelí Kysané (cca 400 g)
    • uzená žebra
    • 2
      ks kapie
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks bobkový list 3 - 4
    • 4
      stroužek česnek 3 - 4
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • červená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 4
      ks brambory (uvařené a rozkrájené na kostičky)

Postup přípravy receptu

1
Z uzených žeber si uděláme vývar. Mezitím osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie a rajčata (vykrájíme semínka, rajčata lze použít sušená, nakládaná v oleji - jsou sladší; rajčata používám místo cukru), lehce osmažíme. Zaprášíme červenou paprikou a smažíme cca 30 sec., tak, aby paprika nezhořkla a pak přidáme propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Scedíme vývar, přidáme do něj zelí, bobkový list, pepř a vaříme až zelí změkne. Poté přidáme brambory.
2
Obereme maso ze žeber a přidáme do vývaru. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kysanou smetanou a dle potřeby dosolíme. Nezapomeneme vyndat bobkové listy. Lžíci kysané smetany dáváme i na talíř. Pokud se vám polévka zdá řídká, můžete ji zahustit jíškou, ale většinou to nebývá nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka s paprikovou klobásou

Zelňačka s paprikovou klobásou

Babiččina zelňačka

Babiččina zelňačka

Vánoční zelňačka s tofu

Vánoční zelňačka s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vašek | 26. 12. 2011 23:17

    Super recept na Maďarský perkelt "jinak"... Ty brambory na konci komentu nejsou tak důležité, jako spíš, že se tam měli ještě uvařit fazole a nějaké těstoviny. Ale i tak super perkelt. Každopádně se zelňačkou to nemá nic společného :-D :-D

  • pecka55
    pecka55 | 21. 11. 2010 10:01

    Výborná polévka. Po opravdu dlouhé době jsem dostala dokonce pochvalu od manžela!!! 8-)

  • Světlana Škorpilová | 29. 9. 2009 14:06

    Zapomněla jsem do receptu napsat brambory. 3-4 brambory nakrájet na kostička, uvařit v osolené vodě s kmínem a do polévky přidat až změkne zelí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory Červená paprika Česnek Cibule Kapie Majoránka Pepř mletý Rajčata Sůl Uzená žebra Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík
Nakládaný králík se…
23
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s mletým masem
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovou klobásou
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka s paprikovým lalokem
Zelňačka studentská
Zelňačka studentská
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka z uzených žeber
Zelňačka z uzených žeber
  • Recepty.cz
  • Zelňačka s rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact