• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelí z trouby
Napište svůj komentář k receptu

Zelí z trouby

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelí z trouby
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 450
      g vepřové maso dle libosti,já používám bůček
    • 2
      lžička koření na vepřovou pečeni podravka,kmín,grilovací koření...
    • 6
      stroužek česnek dle libosti
    • 1
      lžička sádlo
    • 2
      lžíce cukr krupice dle chuti
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks brambory strouhaná
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      sklenice sterilované zelí 1 větší slenice(680g),1 malá sklenička 260g

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme koření, smícháme kapku oleje, podravku, kmín, prolisovaný česnek a grilovací nebo koření na pečené maso. Pak si nařízneme kůži na bůčku (vyřízneme jakoby kostičky), celý bůček potřeme namíchanou kašičkou z koření. Vložíme do skleněné zapékací mísy s lžicí sádla a trošku podlijeme. Zakryjeme víkem a pečeme asi 50 min. Pak bůček otočíme kůží dolů a pečeme asi 10 minut už bez víka.
2
Znovu otočíme kůží nahoru a necháme aby se kůže opekla do křupava. Na posledních 30min. k bůčku vyklopíme zelí ze slenic i s nálevem (zelí rozprostřeme kolem i na bůček), povrch zelí pocukrujeme a pokmínujeme. Opět přiklopíme a necháme tak půl hodiny péct s bůčkem. Pak bůček vyjmeme a zelí promícháme se šťávou z masa, zahustíme nastrouhanou bramborou, kterou jsem smíchala s polohrubou moukou a troškou vody. Pořádně promícháme a znovu pocukrujeme asi jednou lžící cukru a vrátíme asi na deset minut do trouby.
3
Podáváme s knedlíkem (já dělám domácí).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvové hranolky z trouby

Mrkvové hranolky z trouby

Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Zapečené cannelloni z trouby v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Vepřové Leden Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr krupice Koření na vepřovou pečeni Polohrubá mouka Sádlo Sterilované zelí Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

42
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
37
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
28
Houbové lívance
Houbové lívance
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
21
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Zelí z trouby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact