• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
Napište svůj komentář k receptu

Zelí krouhané - expres

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelí krouhané - expres
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelí
    • 5
      kg zelí krouhané
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      kg cibule krájená
  • Nálev
    • 1,50
      l voda
    • 500
      ml ocet
    • 120
      g sůl
    • 15
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 1
      lžička pyrosiřičitan sířidlo

Postup přípravy receptu

1
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a kmínem. Připravíme si nálev - svaříme vodu s octem a solí, necháme vychladnout a přidáme sladidlo a sířidlo. Vše promícháme a necháme 24 hodin uležet.
2
Můžeme hned používat dle potřeby a nebo dáme do sklenic a zavíčkujeme. Necháme v chladu. Nemusí se zavařovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše - expres

Langoše - expres

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Máří | 18. 7. 2007 16:13

    Salát je to dobrý, ale pokud po něm druhý den budete mít bolení hlavy, je to právě z toho pyrosiřičitanu. Je to stejné jako přespříliš zasířené víno - to taky znamená pořádnou kocovinu. Nebo třeba ty úžasně oranžové sušené meruňky. Já dávám přednost kysanému zelí bez chemie.

  • Věra z DC | 18. 7. 2007 12:35

    Mirko pyrosiřičitan draselný koupíte v drogerii. Používá se ke konzervaci. Zeli je fakt moc dobré

  • Mirka G. | 27. 10. 2006 22:19

    Rada by som to vyskúšala, ale neviem, kde zoženiem ten pyrosiričitan...ešte som to v živote do ničoho nepoužila. Dá sa to nejako nahradiť? Ďakujem

  • Lenka Müllerová | 25. 10. 2006 19:52

    Mohu mít dotaz? Chtěla bych to také zkusit, ale mohu použít i zelí červené? Nebo nemáte nějaký tip na zavařování zelí červeného? Děkuji

  • Margita | 27. 9. 2006 06:53

    Výborný recept. Tiež robím kazdú jeseň. Pre obmenu rozdelím na polovicu a jednu robím pôvodne a do druhej pridávam pár kúskov červenej a pár kúskov zelenej papriky. Šalát je chuťove a aj na vzhľadove iný. Hodnotím na 1.

  • Jana Miková | 26. 9. 2006 13:42

    Mohu potvrdit, že je to vynikající. Recept jsem získala od švagrové a moc jí za něj jsem vděčná. Každý podzim zavařuju alespoň 30 sklenic. Nejraději je mám syrové(to jsem schopna sníst celou sklinici najednou),ale vynikající je také na dušení, vaření a saláty. Prostě všestranné použití. Všem doporučuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Ocet Pyrosiřičitan Sůl Umělé sladidlo Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

68
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Dýňový kompot
Dýňový kompot

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Nemocná Vilma Cibulková (62): Prozradila důvod kolapsu!

Nemocná Vilma Cibulková (62): Prozradila důvod kolapsu!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact