• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
Napište svůj komentář k receptu

Zelí krouhané - expres

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelí krouhané - expres
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelí
    • 5
      kg zelí krouhané
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      kg cibule krájená
  • Nálev
    • 1,50
      l voda
    • 500
      ml ocet
    • 120
      g sůl
    • 15
      ks umělé sladidlo tabletky
    • 1
      lžička pyrosiřičitan sířidlo

Postup přípravy receptu

1
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí a kmínem. Připravíme si nálev - svaříme vodu s octem a solí, necháme vychladnout a přidáme sladidlo a sířidlo. Vše promícháme a necháme 24 hodin uležet.
2
Můžeme hned používat dle potřeby a nebo dáme do sklenic a zavíčkujeme. Necháme v chladu. Nemusí se zavařovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Langoše - expres

Langoše - expres

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Salát z červeného zelí s hráškem

Salát z červeného zelí s hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Máří | 18. 7. 2007 16:13

    Salát je to dobrý, ale pokud po něm druhý den budete mít bolení hlavy, je to právě z toho pyrosiřičitanu. Je to stejné jako přespříliš zasířené víno - to taky znamená pořádnou kocovinu. Nebo třeba ty úžasně oranžové sušené meruňky. Já dávám přednost kysanému zelí bez chemie.

  • Věra z DC | 18. 7. 2007 12:35

    Mirko pyrosiřičitan draselný koupíte v drogerii. Používá se ke konzervaci. Zeli je fakt moc dobré

  • Mirka G. | 27. 10. 2006 22:19

    Rada by som to vyskúšala, ale neviem, kde zoženiem ten pyrosiričitan...ešte som to v živote do ničoho nepoužila. Dá sa to nejako nahradiť? Ďakujem

  • Lenka Müllerová | 25. 10. 2006 19:52

    Mohu mít dotaz? Chtěla bych to také zkusit, ale mohu použít i zelí červené? Nebo nemáte nějaký tip na zavařování zelí červeného? Děkuji

  • Margita | 27. 9. 2006 06:53

    Výborný recept. Tiež robím kazdú jeseň. Pre obmenu rozdelím na polovicu a jednu robím pôvodne a do druhej pridávam pár kúskov červenej a pár kúskov zelenej papriky. Šalát je chuťove a aj na vzhľadove iný. Hodnotím na 1.

  • Jana Miková | 26. 9. 2006 13:42

    Mohu potvrdit, že je to vynikající. Recept jsem získala od švagrové a moc jí za něj jsem vděčná. Každý podzim zavařuju alespoň 30 sklenic. Nejraději je mám syrové(to jsem schopna sníst celou sklinici najednou),ale vynikající je také na dušení, vaření a saláty. Prostě všestranné použití. Všem doporučuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Ocet Pyrosiřičitan Sůl Umělé sladidlo Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Eskymo

Eskymo

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
41
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
25
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Zelí krouhané - expres
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact