• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový talíř

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový talíř
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks hlávkový salát
    • 3
      ks čínské zelí listy
    • 0,50
      ks mrkev
    • 1
      ks rajče
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      dressing italský, nebo bylinkový
    • 1
      ks vařená vejce
    • 3
      plátek šunka
    • 50
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého talíře rozprostřeme lupeny hlávkového salátu, čínské zelí i s košťálem nasekáme na úzké proužky, dáme na salát, nastrouháme mrkev na hrubo, okurku na kolečka, papriku na proužky a rajče na měsíčky. Zeleninu v talíři zalejeme 2 polévkovými lžicemi zálivky připravené dle návodu a necháme pár minut odležet. Navrh ozdobíme šunkou nasekanou na proužky, vajíčkem na měsíčky a nakonec nastrouháme tvrdý sýr na hrubo.
2
Podáváme s tmavým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Veganský talíř

Veganský talíř

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 08:16

    Tomuto salátu doma říkáme Gargantua podle toho pohádkového obra, můj muž si ještě na to nalije tatarku:-)

  • Alča | 11. 5. 2006 07:40

    Dobrý nápad, jak upotřebyt zbytky zeleniny, neměla jsem mrkev, ale ředkev a nemělo to chybu. Ani jsem nepotřebovala žádné pečivo. Dokonce i přítel se najedl, ale ten měl k tomu bagetku.

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 12:34

    Toľko tuku, koľko je potrebných na rozpustenie vitamínov, obsahuje skoro každá zelenina. Aj keď je to 0,1 - 0,2 %, to stačí. Máloktorá zelenina neobsahuja absolútne vôbec tuku.

  • anonym | 1. 2. 2006 11:24

    Trošku olivového oleje se přidává proto,aby se rozpustily vitamíny rozpustné v tucích (A,D,E,K)

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 11:15

    Pro mne je kouzlo salátu v tom, že je tam čerstvá zelenina a téměř žádná dochucovadla. Chutě jednotlivých druhů se vzájemně prolínají a doplňují. Já osobně nedávám ani olej, protože mi nechutná, ale to je na každém co má rád. Mražená zelenina by potřebovala nějaký dresing, nemám vyzkoušeno. Zkuste a dejte vědět jaké to bylo.

  • Zdeněk Pokorný | 1. 2. 2006 10:58

    Tento salát jsem si vyzkoušel a byl velice chutný. Dal by se i nějak obměnit, ale už by to nebyl originál. Já osobně mu dávám 2Chtěl bych vědět jestli mohu na salát použít mraženou zeleninu a je li lépe ji vařit nebo připravovat v mikrovlnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čínské zelí Dressing Hlávkový salát Mrkev Okurka salátová Paprika Rajče Šunka Tvrdý sýr Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

125
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
124
Houskové uzenářské knedlíky
Houskové uzenářské…
79
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky
51
Bramborová španělská tortilla
Bramborová španělská…
47
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu -…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact