• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový talíř

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový talíř
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks hlávkový salát
    • 3
      ks čínské zelí listy
    • 0,50
      ks mrkev
    • 1
      ks rajče
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      dressing italský, nebo bylinkový
    • 1
      ks vařená vejce
    • 3
      plátek šunka
    • 50
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého talíře rozprostřeme lupeny hlávkového salátu, čínské zelí i s košťálem nasekáme na úzké proužky, dáme na salát, nastrouháme mrkev na hrubo, okurku na kolečka, papriku na proužky a rajče na měsíčky. Zeleninu v talíři zalejeme 2 polévkovými lžicemi zálivky připravené dle návodu a necháme pár minut odležet. Navrh ozdobíme šunkou nasekanou na proužky, vajíčkem na měsíčky a nakonec nastrouháme tvrdý sýr na hrubo.
2
Podáváme s tmavým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Veganský talíř

Veganský talíř

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 08:16

    Tomuto salátu doma říkáme Gargantua podle toho pohádkového obra, můj muž si ještě na to nalije tatarku:-)

  • Alča | 11. 5. 2006 07:40

    Dobrý nápad, jak upotřebyt zbytky zeleniny, neměla jsem mrkev, ale ředkev a nemělo to chybu. Ani jsem nepotřebovala žádné pečivo. Dokonce i přítel se najedl, ale ten měl k tomu bagetku.

  • Tereza Jarčušková | 1. 2. 2006 12:34

    Toľko tuku, koľko je potrebných na rozpustenie vitamínov, obsahuje skoro každá zelenina. Aj keď je to 0,1 - 0,2 %, to stačí. Máloktorá zelenina neobsahuja absolútne vôbec tuku.

  • anonym | 1. 2. 2006 11:24

    Trošku olivového oleje se přidává proto,aby se rozpustily vitamíny rozpustné v tucích (A,D,E,K)

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 11:15

    Pro mne je kouzlo salátu v tom, že je tam čerstvá zelenina a téměř žádná dochucovadla. Chutě jednotlivých druhů se vzájemně prolínají a doplňují. Já osobně nedávám ani olej, protože mi nechutná, ale to je na každém co má rád. Mražená zelenina by potřebovala nějaký dresing, nemám vyzkoušeno. Zkuste a dejte vědět jaké to bylo.

  • Zdeněk Pokorný | 1. 2. 2006 10:58

    Tento salát jsem si vyzkoušel a byl velice chutný. Dal by se i nějak obměnit, ale už by to nebyl originál. Já osobně mu dávám 2Chtěl bych vědět jestli mohu na salát použít mraženou zeleninu a je li lépe ji vařit nebo připravovat v mikrovlnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čínské zelí Dressing Hlávkový salát Mrkev Okurka salátová Paprika Rajče Šunka Tvrdý sýr Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Bublanina

Bublanina

Feferonový salát

Feferonový salát

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Scones

Scones

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Makovec V.

Makovec V.

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

919
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
867
Máslové řízky
Máslové řízky
706
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Simona Stašová (70): Smrt v rodině ji přivedla dceru!

Simona Stašová (70): Smrt v rodině ji přivedla dceru!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Zeleninový talíř
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact