• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninový boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hutná polévka z červené řepy, zelí, mrkve a brambor, dochucená čerstvým koprem, citronovou šťávou a zakysanou smetanou, je skvělá i v této variantě bez masa.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      ks brambory varný typ B
    • 2
      ks červená řepa
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      ks červené zelí malá hlávka
    • 1
      hrst kopr čerstvý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kostičky a česnek najemno. Ve velkém hrnci zahřejte na středním plameni olej. Nechte na něm zesklovatět cibuli, vsypte mrkev a česnek. Restujte 5 minut, přidejte rajčatový protlak a restujte další 2–3 minuty.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Brambory a řepu nakrájejte na kostičky. Přidejte do hrnce se základem, zalijte zeleninovým vývarem a šťávou z poloviny citronu. Přisypte bobkový listí, nové koření i cukr. Osolte, promíchejte a přiveďte k varu.
3
Zelí zbavte vnějších listů a nakrouhejte. Jakmile budou brambory polotvrdé, přidejte zelí a vařte do změknutí. Boršč dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vyndejte bobkový list a nové koření, přidejte najemno nasekaný kopr a podávejte se smetanou.

RADA: VIDEO, jak připravit poctivý brokolicový krém

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč s jehněčím masem

Boršč s jehněčím masem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červená řepa Červené zelí Česnek Cibule Citronová šťáva Kopr Mrkev Nové koření Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Sůl Třtinový cukr Zeleninový vývar

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné hermelínem

Papriky plněné hermelínem

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Mrkvová-pažitková pomazánka

Mrkvová-pažitková pomazánka

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z…
23
Bryndzové noky
Bryndzové noky
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

Krkonošský James Bond! Igor Orozovič předvádí pekáč buchet na horské chatě

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-pivní pečeně
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-sýrový salát s jogurtem
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninovo-zelný mix
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový koláč s bramborami
Zeleninový kuskus
Zeleninový kuskus
  • Recepty.cz
  • Zeleninový boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact