• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • voda
    • masox
    • kořenová zelenina (Mrkev, celer, petržel, hrášek, růžičková kapusta, květák apod.)
    • kmín
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • máslo
    • hladká mouka
    • petrželka Kadeřavá

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec vmícháme celé vajíčko a vařečkou rozdělujme na malé kousky.
2
Tuto směs vmícháme do polévky a necháme krátce provařit, nakonec přidáme kadeřavou petrželku a můžeme přidat trochu másla na zjemění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou

Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lojza | 20. 3. 2011 17:21

    u nás těm nočkům z vaječné jíšky říkáme farářky

  • Zuzana | 2. 3. 2007 08:08

    Této zavářce říkáme vaječná jíška a používáme do jakékoli zeleninové polévky. Vařím ji tak, že začnu vaječnou jíškou, kterou pak zaleju vodou a přidám ostatní suroviny jak je paní Hnízdilová uvádí v receptu. Ušetřím 1 hrnec.

  • Blanka Hnízdilová | 25. 1. 2007 13:30

    No právě :-) dle fantazie, myslím, že všechno lze do polévky přidat, ale potom to není moc zdravé a je dobá i takto :-) každopádně zkusím ten recept rozšítit o tato doporučení :-)

  • jana ponáhlá | 25. 1. 2007 07:40

    Já do jíšky s vajíčkem (vajíček dávám víc, tak 3-4, to podle množství jíšky) přidávám česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše podle vlastní chuti.V každém případě tato zavářka do polévky je výtečná (i když ne zrovna moc zdravá).

  • pete | 24. 1. 2007 16:18

    ještě jsem zapomněla, do uvařené polévky lze přidat i osmažený párek nebo jinou uzeninu

  • Anonym | 24. 1. 2007 15:45

    tak téhle polévce doma říkame dvojjíšková, nejprve dělám jíšku do polévky a pak druhou s vajíčkem. Přidávám ještě pár lžic uvařené rýže, zeleninu do polévky, hovězí bujón a "zelené do polévky" ....petrželku.

  • englicka | 24. 1. 2007 11:32

    jojo tak tohle nůže být dobrota....

  • Novotná | 24. 1. 2007 09:48

    Tak tuhle polévku musím vyzkoušet, vmíchat vajíčko do jíšky jsem ještě nezkoušela. Už se těším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Kořenová zelenina Máslo Masox Petrželka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát

Celerový salát

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Chřestová polévka II.

Chřestová polévka II.

Grilované obří krevety

Grilované obří krevety

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

194
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
22
Kapustová polévka s klobásou
Kapustová polévka s…
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact