• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • voda
    • masox
    • kořenová zelenina (Mrkev, celer, petržel, hrášek, růžičková kapusta, květák apod.)
    • kmín
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • máslo
    • hladká mouka
    • petrželka Kadeřavá

Postup přípravy receptu

1
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec vmícháme celé vajíčko a vařečkou rozdělujme na malé kousky.
2
Tuto směs vmícháme do polévky a necháme krátce provařit, nakonec přidáme kadeřavou petrželku a můžeme přidat trochu másla na zjemění.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou

Zeleninová mísa s vejcem a slaninkou

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lojza | 20. 3. 2011 17:21

    u nás těm nočkům z vaječné jíšky říkáme farářky

  • Zuzana | 2. 3. 2007 08:08

    Této zavářce říkáme vaječná jíška a používáme do jakékoli zeleninové polévky. Vařím ji tak, že začnu vaječnou jíškou, kterou pak zaleju vodou a přidám ostatní suroviny jak je paní Hnízdilová uvádí v receptu. Ušetřím 1 hrnec.

  • Blanka Hnízdilová | 25. 1. 2007 13:30

    No právě :-) dle fantazie, myslím, že všechno lze do polévky přidat, ale potom to není moc zdravé a je dobá i takto :-) každopádně zkusím ten recept rozšítit o tato doporučení :-)

  • jana ponáhlá | 25. 1. 2007 07:40

    Já do jíšky s vajíčkem (vajíček dávám víc, tak 3-4, to podle množství jíšky) přidávám česnek, pepř, majoránku a sůl. Vše podle vlastní chuti.V každém případě tato zavářka do polévky je výtečná (i když ne zrovna moc zdravá).

  • pete | 24. 1. 2007 16:18

    ještě jsem zapomněla, do uvařené polévky lze přidat i osmažený párek nebo jinou uzeninu

  • Anonym | 24. 1. 2007 15:45

    tak téhle polévce doma říkame dvojjíšková, nejprve dělám jíšku do polévky a pak druhou s vajíčkem. Přidávám ještě pár lžic uvařené rýže, zeleninu do polévky, hovězí bujón a "zelené do polévky" ....petrželku.

  • englicka | 24. 1. 2007 11:32

    jojo tak tohle nůže být dobrota....

  • Novotná | 24. 1. 2007 09:48

    Tak tuhle polévku musím vyzkoušet, vmíchat vajíčko do jíšky jsem ještě nezkoušela. Už se těším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Kořenová zelenina Máslo Masox Petrželka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

57
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
54
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
28
Negroni
Negroni
27
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
22
Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
Brokolice / květák v…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact