• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zeleninová halucinace
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová halucinace

autor: naamah
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová halucinace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks brambory větší
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • brokolice malá
    • 100
      g žampiony
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      balíček olivy
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks rajčata
    • 150
      g sýr niva
    • 200
      g eidam sýr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce italské koření
    • 1
      ks citron
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená rajčata a cibuli, pokryjeme směsí uvařené brokolice, oliv, na kostky nakrájené nivy a paprik, pokrájeného česneku a na másle osmahnutých rozčtvrcených žampionů. Pokryjeme druhou polovinou na kolečka rozkrájených brambor. Celé zasypeme kořením (dobré je i čerstvé).
2
V misce smícháme nastrouhaný sýr, mléko a 2 celá vejce na tekutější kaši. Okořeníme, ochutíme citronem a dle chuti osolíme a opepříme. Celou směsí pokryjeme vrchní vrstvu brambor. Pro hezkou kůrku posypeme sladkou paprikou.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, než sýr zhnědne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Rychlá zeleninová směs se slaninou

Zeleninová polévka se šťovíkem a smetanou

Zeleninová polévka se šťovíkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina M. | 1. 8. 2013 13:42

    Tak jsem take vyzkousela, ale nam moc nechutnalo. Podle me je to trochu prekombinovane. Cibulka, cesnek a papriky byly tvrde (zapekala jsem 25 min) a na chut taky nic moc. Uz delat nebudu. :-(

  • Anna Šindelářová | 30. 10. 2005 09:00

    díky za vysvětlení pojmu italské koření, halucinaci jsme udělali - byla super - jako koření jsme použli směs koření na pizzu, ani členové rodiny milující maso neodolali libé vůni tohoto pokrmu a konstatovali svorně - je to dobrůtka

  • Jindřiška | 28. 10. 2005 16:29

    Neměla jsem sice brokolici, ale použila jsem místo ní květák. Žampióny jsem také neměla. Přesto to bylo vynikající. I manžel si pochutnal:-) Se žampíky by to mohlo být možná lepší.

  • Simča Sládková | 27. 10. 2005 15:33

    ITALSKÉ KOŘENÍ 3 lžíce tymiánu, 3 lžíce dobromysli, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce bazalky. Směs čerstvých nebo sušených bylin používáme na pizzu, těstoviny nebo do jiných specialit.

  • Anna Šindelářová | 24. 10. 2005 20:13

    Rádi by sme vyzkoušeli,ale bohužel sme narazili na zásadní problém-na naši jistou neznalost italského koření. A tak vás prosíme o upřesnění. Předem děkujeme za případnou odpověd.......

  • Pavel | 24. 10. 2005 12:07

    Vyzkoušíme!

  • Bára Bláhová | 22. 10. 2005 20:16

    Výborné..!

  • Tereza Jarčušková | 20. 10. 2005 10:54

    Tak toto bude určite super !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Červená cibule Červená paprika Česnek Citron Eidam sýr Italské koření Mléko Olivy Paprika - sladká Pepř mletý Rajčata Sůl Sýr Niva Vejce Žampiony Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Makovec V.

Makovec V.

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

62
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
48
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
29
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
29
Negroni
Negroni
28
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Zeleninová halucinace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact