• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Zelenina do polévky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelenina do polévky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mrkev
    • 450
      g kapusta
    • 300
      g petržel
    • 300
      g celer
    • 250
      g kedlubna
    • 200
      g květák
    • 200
      g cibule
    • 150
      g pórek
    • 50
      g česnek
    • 8
      ks celerová nať (Stonků)
    • 15
      ks petrželová nať (Stonků)
    • 200
      g sůl
    • 400
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do malých, přesnídávkových skleniček a ještě sterilujeme 20 minut na 85 °C.
2
Do polévky přidáváme před dokončením. Po otevření skladujeme v ledničce a rychle spotřebujeme. Z uvedené dávky je asi 19 skleniček.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Krupičkové nočky do polévky

Krupičkové nočky do polévky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hhh hh | 6. 12. 2007 11:05

    vole

  • Maruš | 22. 6. 2006 18:06

    Paní Zdeňko,dík za odpověd,taky si myslím,že to "drží"ta sůl.Tak ještě pouvažuju,jak to udělám.

  • Zdeňka | 21. 6. 2006 21:11

    Paní Maruško,já mám recept z dvojnásobné dávky zeleniny a 1 kg soli.Dusí se taky 30 minut.Zelenina je hodně slaná,proto už většinou polévky nesolím nebo jen opatrně.Takže pro to větší množství soli není nutná sterilizace.

  • Maruš | 20. 6. 2006 17:30

    Zdeňko,to je fajn,že máte vyzkoušeno,že se nekazí bez sterilizace.Recept mám od sousedky,ta též ale zavařuje.Bude s tím méně práce.Měla jsem kdysi i nějaké nezdary a tak nyní dělám tzv.na jistotu.A stačí to dusit jen těch 30 minut,nebo déle?A taky kolik dáváte soli,ta též asi hraje svou roli.Díky.

  • Zdeňka | 20. 6. 2006 16:17

    Tuto zeleninu dělám už pomalu dvacet let,po naplnění skleniček zaliju lžíci rozpuštěného másla,zavíčkuji a nezavařuji.Vydrží v pohodě 2 roky,proto ji dělám z větší dávky na 2 roky.Zeleninu i natě melu na masovém mlýnku.Teď nemám po ruce přesný recept,ale myslím,že dávám více soli.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dušení Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Celerová nať Česnek Cibule Kapusta Kedlubna Květák Máslo Mrkev Petržel Petrželová nať Pórek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Pudinkový dort (řez) s ovocem

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

77
Tagliatelle se šunkou a sýrem
Tagliatelle se šunkou a…
62
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
62
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
50
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
32
"Pizza" z lilku
"Pizza" z lilku

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Sraz hvězd před Slavíky: Vdovec Margita s blondýnkou! A souboj dekoltů

Sraz hvězd před Slavíky: Vdovec Margita s blondýnkou! A souboj dekoltů

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Zelenina do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact