• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
Napište svůj komentář k receptu

Zelené natě do salátů

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené natě do salátů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • slunečnicový olej
    • ocet
    • zelená nať Petrželka, kopr, pažitka, libeček atp.

Postup přípravy receptu

1
Zelené natě omyjeme a na drobno nakrájíme nebo v robotu promixujeme (ne na kaši). Můžeme dělat směs, nebo jednotlivé druhy natí samostatně. Nakrájené v míse smícháme s olejem a octem. V malých skleničkách skladujeme v lednici přes celou zimu.
2
Používáme na grilovaná masa nebo do různých salátů.
3
Poznámka: množství oleje a octa je 3 díly octa na 1 díl oleje - příklad: 750 ml octa na 250 ml oleje a přizpůsobit se dle množství zelených natí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou

Zelené noky

Zelené noky

Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce

Chilli con carne s kořeněnými oříšky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 13:14

    Tiež si bylinky mrazím, každú zvlášť, umyjem, nechám osušiť a dám do mikroténového sáčku. Zrolujem, vytlačím pritom vzduch a šup do mrazáku.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 11:05

    Simčo, pažitku, petržel, celerovou, libečkovou,cibulkovou nať - stříhám a mrazím každou zvlášť, udělám si také mixíka do jednoho sáčku, todle používám do polévek, ale do salátu jsem udělala tento receptík, uvidíme.Včera jsem posekala 1 kg pažitkové a 1/2 kg petrželové natě, takže mám zásobu do r.2010 - ha, hi Jana.

  • Klára Keselyova | 13. 8. 2008 10:42

    Ja som roky dávala vňate /podľa druhu/ nakrájané do formy na kocky ľadu. Trocho som zakvakpala vodou a keď to zmrzlo, vysypala som kocky do mikroténového sáčku a skladovala v mrazničke. Keď bolo tzreba, vybrala som 1-2 kocky, podľa potreby a vydržali vždycelú zimu aj do novej úrody.

  • Věra Štroblová | 13. 8. 2008 08:01

    Jano mám ještě zbyteček natí v lednici od loňska a jsou v poho. Dávám je do salátů i na brambory, krásně to voní. Dík za jedničku :-)

  • Simča Sládková | 13. 8. 2008 03:15

    Já tedy natě raději mrazím. Očistím, operu, osuším, dám do mikrotéňáku a nechám zamrazit. Vydělám ven a fofrem podrtím válečkem na nudle... A podrcené lístky nasypu do krabičky od Ramy nebo něčeho podobného. A pak v případě potřeby lžičkou nasypu do polévky - salátu - pomazánky přesně tolik, kolik potřebuji a bez dalších příměsí a příchutí.

  • Jana Pátková | 12. 8. 2008 21:59

    Ano, dala jsem 1, ale komentář mě uletěl, takže ručo-fedro nastříháno - namixováno a založeno do lednice, voní to moc krásně, také vypadá, uvidíme na jaře, pokud to vydrží.

  • zdenka . | 4. 9. 2006 16:39

    Ja vňate sekám tak,že si nimi naplním hrnček vezmem nožnice a jednoducho ich postrihám v hrnčeku na aké drobné kusky chceme.

  • Airan | 4. 9. 2006 16:28

    Verko, vyborny napad, dekuji!

  • Šárka Tkáčová | 4. 9. 2006 12:58

    Řekla bych,že mlýnek na maso není vhodný,jelikož zničí hodně vitamínů.Alespoň my jsme doma měli klasický a nůž a kolečko s dírkami tradičně rezivěly , když se dokonale neutřely.V dnešní době udělají velkou službu různé sekáčky s noži z nerezi.

  • helenus | 4. 9. 2006 12:42

    Keď nám mama dala krájať petržlenovú vňať a nám sa nechcelo, tiež sme si vymysleli zlepšovák. Prehnali sme ju cez ručný mlynček na mäso. Vňať je síce nakrájaná na dobulinko, ale aspoň sme to mali skoro bez práce :-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 11:03

    Můj muž vymyslel zlepšovák na krájení velkého množství natí a bylinek: proženu je strojkem na krájení nudlí.Jinak tento nápad je skvělý, bazalku zkusím, protože se špatně suší a mražená je po rozmrznutí jako hadr:-(

  • Věra | 4. 9. 2006 11:01

    Když jí máte dost tak proč ne.... nebo se může promíchat s jinými natěmi snad se nepoperou

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:58

    Věrko, to zní lákavě, jdu se podívat na zahradu, co mi tam zbylo. Co takhle bazalka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Svačina Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ocet Slunečnicový olej Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí kari s mangem a rýží

Kuřecí prsa s cuketou

Kuřecí prsa s cuketou

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

49
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
40
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Zelené natě do salátů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact