• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zelené halušky s nivovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zelené halušky s nivovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 450
      g mražený špenát
    • hladká mouka dle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g slanina
    • 2
      dl mléko
    • 125
      g zakysaná smetana
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks měkký sýr Bambino, nebo jiný
    • 200
      g sýr niva
    • 100
      g parmazán

Postup přípravy receptu

1
Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené vroucí vody. Mezitím ve velkém hrnci (nejlépe ve woku) rozškvaříme slaninu nakrájenou na proužky. Na slaninu hážeme uvařené halušky. Na talíři polijeme nivovou omáčkou: ohřejeme mléko se smetanou, přidáme sýry a utřený česnek. Vaříme, dokud se sýry nerozpustí, omáčku necháme převařit a odstavíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou omáčkou

Masové nudličky s cuketovo-nivovou…

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Bábská | 18. 9. 2007 10:56

    Výborné, včera byly k večeři, ale protože moji chlapi nejedí sýrovou omáčku, anglickou jsem smíchala s nakrájenou uzeninou, opekla do křupava a promíchala s haluškami. Úplně chrochtali blahem. :-)

  • Jana | 20. 9. 2006 11:28

    Špenátové noky vařím,jsou pěkně zelené,na poprvé mi na to doma koukali všelijak,ale snědli to.Jen místo slaniny polévám rozpuštěným máslem a sypu strouhaným uzeným sýrem.

  • M | 29. 9. 2005 18:59

    To je dobrotka...

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2005 07:31

    Barborka, myslím si, že ten špenát prejde, ja robím podobné noky. On je totiž na jemno nasekaný, pokiaľ ho kúpite v obchode mrazený. Ak máte čerstvý, tak ho rozmixujte.

  • Barbora | 20. 9. 2005 18:53

    Já je dělám přes cedník, projde to

  • Barbara | 20. 9. 2005 16:44

    Joj to zní dobře. Halušky jsou moje oblíbené jídlo. Akorát je nikdy neházím nebo nekrájím z prkna, ale nechám je "propadat" speciálním cedníkem. Tím mi ten špenát ale asi neprojde, tak nevim, nevim co s tím. Bojím se, že z prkna mi z toho vzejdou moc velké kusy. No vyzkousim a uvidim, kdyztak to budou noky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Levně Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Měkký sýr Mléko Mražený špenát Parmazán Pepř mletý Slanina Sůl Sýr Niva Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Kokosový dort

Kokosový dort

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
12
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Zelené halušky s nivovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact