• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zbojnická rožeň
Napište svůj komentář k receptu

Zbojnická rožeň

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zbojnická rožeň
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřové maso
    • 300
      g vepřová játra
    • 120
      g slanina
    • 200
      g cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • hladká mouka
  • Poleva
    • 2
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky.
2
Na jehly či špejle napichujeme strídavě vždy po plátku masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme. Můžeme také ale grilovat. Solíme a kořeníme až při konci tepelné úpravy.
3
Doplníme salátem z paprik a rajčat. Ten připravíme tak, že si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky a vše osmahneme na troše oleje. Jakmile zelenina pustí tekutinu, tak ji osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Teplou zeleninu použijeme jako přílohu ke špízu, který podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Kunětický rožeň

Kunětický rožeň

Zbojnická pečínka

Zbojnická pečínka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 15. 9. 2012 09:29

    ...špízy s játry jsou dobré, smažená zelenina také, tu ale nekyselím, jen osolím a opepřím... a co s tou hladkou moukou? obalit v ní špízy? ...to bych je pak nedával na gril... ;-)

  • Příhodová | 14. 9. 2012 20:06

    Moc dobré, budu opakovat!

  • Ladia
    Ladia | 2. 11. 2010 11:01

    TA játra - číslo pomnožné :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Hladká mouka Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Slanina Sůl Vepřová játra Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Zeleninové surimi tyčinky s rýží
Zeleninové surimi…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Dýňový kompot s ananasovou šťávou
Dýňový kompot s…
13
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Buchta s pudinkem a…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Martina Preissová šokovala: Martin Press je v nemocnici! Museli ho operovat

Martina Preissová šokovala: Martin Press je v nemocnici! Museli ho operovat

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Zázvorový čaj II.
Zázvorový čaj II.
Zázvorový dip
Zázvorový dip
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
Zbojnické kotlety
Zbojnické kotlety
Zbojnický salát
Zbojnický salát
  • Recepty.cz
  • Zbojnická rožeň
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact