• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zbojnická rožeň
Napište svůj komentář k receptu

Zbojnická rožeň

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zbojnická rožeň
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřové maso
    • 300
      g vepřová játra
    • 120
      g slanina
    • 200
      g cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • hladká mouka
  • Poleva
    • 2
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na kousky, plátky naloženého masa nakrájíme na odpovídající velikost. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a rozdělíme na lístky.
2
Na jehly či špejle napichujeme strídavě vždy po plátku masa, slaniny, jater a cibule a opět masa až do vyčerpání zásob. Takto připravený rožeň opékáme na rozpáleném sádle a přitom ho obracíme. Můžeme také ale grilovat. Solíme a kořeníme až při konci tepelné úpravy.
3
Doplníme salátem z paprik a rajčat. Ten připravíme tak, že si nakrájíme cibuli, rajčata a papriky a vše osmahneme na troše oleje. Jakmile zelenina pustí tekutinu, tak ji osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Teplou zeleninu použijeme jako přílohu ke špízu, který podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Kunětický rožeň

Kunětický rožeň

Zbojnická pečínka

Zbojnická pečínka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 15. 9. 2012 09:29

    ...špízy s játry jsou dobré, smažená zelenina také, tu ale nekyselím, jen osolím a opepřím... a co s tou hladkou moukou? obalit v ní špízy? ...to bych je pak nedával na gril... ;-)

  • Příhodová | 14. 9. 2012 20:06

    Moc dobré, budu opakovat!

  • Ladia
    Ladia | 2. 11. 2010 11:01

    TA játra - číslo pomnožné :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Grilovací koření Hladká mouka Olej Paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Slanina Sůl Vepřová játra Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zázvorový čaj II.
Zázvorový čaj II.
Zázvorový dip
Zázvorový dip
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
Zbojnické kotlety
Zbojnické kotlety
Zbojnický salát
Zbojnický salát
  • Recepty.cz
  • Zbojnická rožeň
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact