• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Závitky v rýžovém papíru
Napište svůj komentář k receptu

Závitky v rýžovém papíru

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závitky v rýžovém papíru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mražená zelenina čínská směs - může být i jiná, podle chuti
    • 8
      ks rýžový papír
    • 8
      ks krabí tyčinky
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu na sucho rychle opražíme, stáhneme z ohně, osolíme, ochutíme omáčkou. Rýžové papíry navlhčíme, položíme na desku. Do středu každého papíru dáme 2 lžíce zeleniny, položíme krabí tyčinku a zabalíme. Balíčky smažíme na oleji a podáváme teplé s libovolnou pikantní omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • denis | 26. 7. 2013 12:03

    dnes jsem to zkoušel s kuřecím masem na kostky a jen koření a sojovou omáčku, dobré a rychlé

  • zvonare | 20. 2. 2011 09:16

    Doporucuji: sojovka, citronova stava, utreny cesnek, cukr, chilli. Nechat ulezet, aby se chute prostoupily. Pomer ingredienci podle chuti.

  • Věra z DC | 26. 3. 2007 10:57

    Terezko dík, jsem zase IN - jsem si přečetla všechny komentáře a hurá do toho. Děkuji :-))

  • Jana Povolná | 6. 3. 2006 17:25

    Děkuji za rady ... určitě to bylo tou vidličkou...na kov se opravdu trochu lepili a proto příště zkusím dřevo :-) ..... ( doufám,že to dřevo nebudu já a už se mi povedou.. :-D )

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 14:23

    Ja omáčky mením, podľa náplne. Ale často používam cesnakovú, chilli a so zeleným piprom.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 13:18

    Ještě já,neznáte někdo omáčku na namáčení krom kupovaných a sojové se zázvorem ?

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 13:15

    Pokud můžu poradit,obracela jsem je dřevěnými kleštěmi nebo kdo umí ,č.hůlkami,na kov se mi lepili.

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 12:36

    Janka, urobte tú plnku hustú, potom zabaľte. Obracajte nie vidličkou, ale lopatkou. Keď vám trocha papier praskne, nevadí. Vyprážajte v horúcom oleji a nechajte skutočne pražiť dozlata, až potom obráťte.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:05

    Konečně vyzkoušeno!Jsou naprosto úžasné!!Křupavé a velice chutné.Několik jsem udělala se zeleninou (zbylou a mletým ochuceným a osmahnutým masem).Opravdu vyzkoušejte.Bezva.Hodnotím 1***

  • Jana Povolná | 1. 3. 2006 00:11

    neodolala jsem a vyzkoušela,chutnalo mi,ale měla jsem trochu problém se smažením...zabalit šli dobře,ale na pánvičce potom pukly a trochu vytekly,proto jsem je nemohla dosmažit úplně dozlatova,jak tady píšete a tudíž se mi zdály dost mastné.....možná to bylo náplní - plnila jsem špenátem a sýrem nebo pečeným masem...možná papírem-sehnala jsem jen malý průměr,tak to nebylo asi dostatečně zabalené.Tak jsem je zkusila zabalit do dvou papírů-bylo to trochu lepší,ale do zlatova to rozhodně nebylo.Jinak chuťově bezva a určitě s tou zlatou kůrkou ještě lepší......poraďte jak na kůrku..... :-)

  • Mila Kořínková | 22. 2. 2006 19:12

    Závitky z rýžového papíru, s jakoukoli náplní dělám také a jsou výborné.Kulatý papír dám do mělkého talíře s vlažnou vodou, když zvláční, tak vyndám na utěrku, do talíře dám další. Na papír na utěrce dám náplň,2x přehnu, pak přehnu boční okraje a dál doroluji jako klasickou palačinku, vznikne úhledný váleček, z kterého nic nevyteče. Smažím dozlatova,papír chutná jako křupavá kuřecí kůžička.Do závitků sdělám všechno, naposledy zbylý květákový mozeček:-)))

  • Gabriela B | 22. 2. 2006 16:22

    Z kulatých rýžových papírů uděláte závitky také. Na rýžový papír dáme trochu náplně, stočíme jako závin a konce založíme dospodu. Vzniknou takové malé balíčky (mini štrůdlíčky), které se dají krásně smažit.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 13:51

    Takže ten ryžový papier vraj dostať aj v Delvite.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:41

    Mám koupený rýžový papír už delší dobu,že udělám jarní závitky ,ale je nějak málo času.Pořídila jsem je v Globu - vedle koření ,jak mají rýžové víno,dipy,chilli omáčky atd.Ale měli je jen kulaté.Ty se hodí na takové uzlíčky,které se vaří v páře.Ale závitky z nich samozřejmě také jdou.Tento recept musím zkusit!

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 06:49

    Ja si nosím ryžový papier z Prahy, dostať ho kúpiť v čínskych potravinách, ja poznám len dva. Sú to také malé obchodíky, ale ulicu presne neviem, ja tam jednoducho trafím. Skúsim zistiť u dcéry, či vie, ako sa tá ulica volá.

  • Anonym | 21. 2. 2006 21:17

    Paní Terezko, poradíte, kde koupit ten rýžový papír? Chtěla bych také vyzkoušet.děkuji Kajka

  • Gabriela B | 21. 2. 2006 21:07

    Výborná záležitost, doporučuji vyzkoušet. Ve Francii se těmto závitkům říká "Nems" nebo "Rouleaux de printemps". Původem je Vietnam. Dají se jíst i nesmažené. Na náplň se nejčastěji používá mrkev, okurka, salát, krevety, rýžové nudle (vermicelli) a čerstvé bylinky (bazalka, koriandr, řapíkatý celer nebo máta). Samozřejmě fantazii se meze nekladou. Lze použít i šunku nebo nadrobno nasekané maso. Rýžové listy namočíme, poklademe libovolnou náplní, svineme a konce založíme dospodu. Podáváme s pikantní omáčkou.

  • Tereza Jarčušková | 21. 2. 2006 10:42

    Ryžový papier som prvýkrát objavila v Prahe a odvtedy si ho nosím stále, keď mi dôjde. Máme ho radi a plním ho nielen vyššie uvedenou plnkou, ale aj hubovou, mäsovou, niekedy vyhádžem zbytky z chladničky a urobím plnku podľa toho čo mám. Vždy vypražím a mlsáme.

  • Jaroslava Oumarová | 21. 2. 2006 10:25

    Na rýžové papíry se chystám už dávno, že je vyzkouším. Teď jste mne, Terezko, popíchla:-)). Jsem na ně zvědavá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Večeře Smažení Pražení Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krabí tyčinky Mražená zelenina Olej Rýžový papír Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Poslední sledované recepty

191
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
36
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
27
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Závitky s cibulovou náplní
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
  • Recepty.cz
  • Závitky v rýžovém papíru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact