• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Záviny
Napište svůj komentář k receptu

Záviny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 80
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo nebo jiný tuk
    • 150
      g sádlo vepřové
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň maková
    • 300
      g mák mletý 300-350
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice
    • cukr dle chuti
  • Nápň ořechová
    • 350
      g ořechy
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžička skořice
    • cukr dle chuti
  • Do náplní lze ještě přidat
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme v mléce vykynout a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do alobalu a přes noc necháme v lednici. Nasledujíci den rozdělíme těsto na 6 stejných dílů, tence yválíme na obdélníky, 3 natíráme ořechovou a 3 makovou náplní, stočíme do závinu. Potřeme vajíčkem a po zaschnutí potřeme ještě jednou. Propícháme vidličkou a upečeme. Po upečení ješte horké zabalíme do alobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Záviny s vepřovým sádlem

Záviny s vepřovým sádlem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 17. 3. 2011 10:17

    Těsto moc dobré, dobře se zpracovává. Náplň nemohu posoudit, protože jsem dělala s kupovanou a té tam je nějak moc... Jinak to bylo upečené za chvilku (15 minut na nižší stupeň v plynové troubě).

  • Pája S | 21. 3. 2009 19:07

    Jedním slovem exelentní.Vynikající těsto.Jeden jsem naplnila povidlím a také výtečné.Maková i ořechová náplň vařená ve vodě je chutná.Do makové příště přidám trochu kyselého džemu.Křehké těsto a náplně měkoučké a šťavnaté.Těsto se vyválí natenko a upečeno na 180°C.Na jeden plech se vejdou 3 záviny.Moc dobré doporučuji.Určitě budu opakovat.Děkuji Terezko !!

  • Tereza J. | 20. 3. 2009 21:36

    Zdenka, tú masť dávate neroztopenú, vymiesite cesto z vykysnutého kvásku a všetkých ostatných prísad, akoby ste miesili linecké cesto. V pekárni nerobím cesto, mám 35 rokov robot, ktorý mi kvalitne každé kysnuté cesto vymiesi. Ale toto cesto netreba miesiť v robote ani pekárni, normálne si dajte všetko na dosku a spracujete.

  • Amy - | 20. 3. 2009 14:05

    V pekárně se dá dělat každé těsto s kvasnicemi. Když nechci péci hned, nechám je umíchat na program DORT (bez ohřívání a kynutí), dokud nezačne ohřívat. Musí se to ohlídat, ale je to chvilka, cca 20 minut. Pak těsto pomastím a dávám do mikroténového sáčku do mísy, do lednice. Druhý den je akorát.

  • zdenka supolova | 20. 3. 2009 13:16

    Terezko,nezkoušela jste dělat těsto v pekárně?A to sádlo se dává jen povolené nebo rozpuštěné,ještě jsem s ním sladké nedělala.Děkuji

  • Pája S | 19. 3. 2009 19:00

    Už jsem si recept přilípla na lednici.O víkendu,jestli budem doma ,to vyzkouším.No 6 závinů, to něco vydrží a ještě se rozdělím.:-))

  • Tereza J. | 19. 3. 2009 18:33

    Pavlínka, kľudne urob, je to dobré :)))) Vydrží to dlho vláčne, pokiaľ to teda nezjete. Dáš do chladničky v tom alobale, a je to.

  • Pája S | 18. 3. 2009 19:37

    Terezko,to je paráda.Jsem hodně zvědavá na ty náplně co se vaří ve vodě.Že se to dává do alobalu,to je také zvláštní.Jen aby se to nezapařilo,ale možná to je ten důvod .Vyzkouším a děkuji !!!

  • Tereza J. | 18. 3. 2009 13:54

    Mirka moja, tak to ti teda nepoviem :))) Záviny sú vláčne vďaka masti, ale v alobale vydržia aj 2 týždne, povedala by som, že cesto potrebuje dôjsť v teple... skutočne neviem. Recept mám ešte od babičky, občas sme robievali klasické záviny z kysnutého cesta, občas tieto s masťou. Kupodivu aj tá náplň robená s vodou je v tomto ceste výborná. Inak robím plnku vždy s mliekom.

  • Miroslava Severová | 18. 3. 2009 13:43

    Dělám takovéto záviny, někdy dávám i tvaroh nebo povidla.Terezko, ale proč horké do alobalu ?Zůstanou pak déle vláčnější ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Mák mletý Máslo Mléko Ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

27
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
13
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
13
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) zemřela: Zlatovláska mi zničila život, říkala

Jorga Kotrbová (†78) zemřela: Zlatovláska mi zničila život, říkala

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

Další doporučené recepty:

Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináče
Zavináče
Zavináče se škvarky
Zavináče se škvarky
Závitek v chipsech
Závitek v chipsech
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
  • Recepty.cz
  • Záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact