• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Záviny
Napište svůj komentář k receptu

Záviny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Záviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 80
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo nebo jiný tuk
    • 150
      g sádlo vepřové
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň maková
    • 300
      g mák mletý 300-350
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička skořice
    • cukr dle chuti
  • Nápň ořechová
    • 350
      g ořechy
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžička skořice
    • cukr dle chuti
  • Do náplní lze ještě přidat
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Droždí necháme v mléce vykynout a spolu s ostatními ingrediencemi vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do alobalu a přes noc necháme v lednici. Nasledujíci den rozdělíme těsto na 6 stejných dílů, tence yválíme na obdélníky, 3 natíráme ořechovou a 3 makovou náplní, stočíme do závinu. Potřeme vajíčkem a po zaschnutí potřeme ještě jednou. Propícháme vidličkou a upečeme. Po upečení ješte horké zabalíme do alobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“

Záviny s vepřovým sádlem

Záviny s vepřovým sádlem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 17. 3. 2011 10:17

    Těsto moc dobré, dobře se zpracovává. Náplň nemohu posoudit, protože jsem dělala s kupovanou a té tam je nějak moc... Jinak to bylo upečené za chvilku (15 minut na nižší stupeň v plynové troubě).

  • Pája S | 21. 3. 2009 19:07

    Jedním slovem exelentní.Vynikající těsto.Jeden jsem naplnila povidlím a také výtečné.Maková i ořechová náplň vařená ve vodě je chutná.Do makové příště přidám trochu kyselého džemu.Křehké těsto a náplně měkoučké a šťavnaté.Těsto se vyválí natenko a upečeno na 180°C.Na jeden plech se vejdou 3 záviny.Moc dobré doporučuji.Určitě budu opakovat.Děkuji Terezko !!

  • Tereza J. | 20. 3. 2009 21:36

    Zdenka, tú masť dávate neroztopenú, vymiesite cesto z vykysnutého kvásku a všetkých ostatných prísad, akoby ste miesili linecké cesto. V pekárni nerobím cesto, mám 35 rokov robot, ktorý mi kvalitne každé kysnuté cesto vymiesi. Ale toto cesto netreba miesiť v robote ani pekárni, normálne si dajte všetko na dosku a spracujete.

  • Amy - | 20. 3. 2009 14:05

    V pekárně se dá dělat každé těsto s kvasnicemi. Když nechci péci hned, nechám je umíchat na program DORT (bez ohřívání a kynutí), dokud nezačne ohřívat. Musí se to ohlídat, ale je to chvilka, cca 20 minut. Pak těsto pomastím a dávám do mikroténového sáčku do mísy, do lednice. Druhý den je akorát.

  • zdenka supolova | 20. 3. 2009 13:16

    Terezko,nezkoušela jste dělat těsto v pekárně?A to sádlo se dává jen povolené nebo rozpuštěné,ještě jsem s ním sladké nedělala.Děkuji

  • Pája S | 19. 3. 2009 19:00

    Už jsem si recept přilípla na lednici.O víkendu,jestli budem doma ,to vyzkouším.No 6 závinů, to něco vydrží a ještě se rozdělím.:-))

  • Tereza J. | 19. 3. 2009 18:33

    Pavlínka, kľudne urob, je to dobré :)))) Vydrží to dlho vláčne, pokiaľ to teda nezjete. Dáš do chladničky v tom alobale, a je to.

  • Pája S | 18. 3. 2009 19:37

    Terezko,to je paráda.Jsem hodně zvědavá na ty náplně co se vaří ve vodě.Že se to dává do alobalu,to je také zvláštní.Jen aby se to nezapařilo,ale možná to je ten důvod .Vyzkouším a děkuji !!!

  • Tereza J. | 18. 3. 2009 13:54

    Mirka moja, tak to ti teda nepoviem :))) Záviny sú vláčne vďaka masti, ale v alobale vydržia aj 2 týždne, povedala by som, že cesto potrebuje dôjsť v teple... skutočne neviem. Recept mám ešte od babičky, občas sme robievali klasické záviny z kysnutého cesta, občas tieto s masťou. Kupodivu aj tá náplň robená s vodou je v tomto ceste výborná. Inak robím plnku vždy s mliekom.

  • Miroslava Severová | 18. 3. 2009 13:43

    Dělám takovéto záviny, někdy dávám i tvaroh nebo povidla.Terezko, ale proč horké do alobalu ?Zůstanou pak déle vláčnější ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Droždí Mák mletý Máslo Mléko Ořechy Polohrubá mouka Rozinky Sádlo Skořice Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

30
"Orgasmus"
"Orgasmus"
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…
15
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináče
Zavináče
Zavináče se škvarky
Zavináče se škvarky
Závitek v chipsech
Závitek v chipsech
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
  • Recepty.cz
  • Záviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact