• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
Napište svůj komentář k receptu

Závin z pomazánkového másla

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z pomazánkového másla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • cukr krupice
    • jablka
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nevím, kde jsem tento recept četla, ale včera jsem ho vyzkoušela a dneska jej píšu na tyto stránky - já ho nevymyslela, tímto se předem bráním napadání ze strany případného autora.
2
Je to velice jednoduché - suroviny zmáčkneme v míse (na vále je to nepohodlné a mouka lítá na všechny strany), dáme chvilku stranou - než připravíme jablka. Těsto rozkrojíme na dva díly, postupně dobře vyválíme - pěkně na tenko. Pokapeme sádlem, posypeme ořechy, nastrouháme jablka, posypeme skořicí, rozinkami, zase ořechy, trochu cukrem a pokapeme opět sádlem. Srolujeme a dáme na sádlem vymazaný plech.
3
Obě nohavičky můžeme potřít buď sádlem nebo vejcem rozšlehaným v mléce. Pečeme na 200 °C. asi 15-20 minut - do červena. Po upečení můžeme potřít sádlem. Je velice křehký a opravdu lahodný. Hrozně rychlý moučník, který nikdy nezklame.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ajula89 | 10. 10. 2015 19:39

    výborný mohu jen doporučit

  • Míla | 24. 1. 2013 11:27

    moc dobré jednoduché a výborné :-*

  • Pájinka Pájinka | 4. 8. 2009 07:51

    Dělala jsem těsto 1 pomazánkové máslo + 1 kalíšek od tohoto másla hladké mouky (mouky bylo trochu víc, žáleží na typu) a musím říct, že závin byl opravdu excelentní !!!

  • ivana anavia | 10. 11. 2008 19:48

    chvíli tu byl recept na " závin z pomazánkového másla jedna dvě " skoro stejný jen těsto akorát máslo a mouka. Dělala jsem v neděli. Je to výborný rychlý moučník a navíc málo kalorický (měla jsem sladká jabka a nemastila jsem). Určitě budu dělat často, jen nevím jestli někdy vydrží do druhého dne. Dík za recept

  • D L | 28. 9. 2008 18:26

    Robila som s tvarohovou plnkou, hrozienkami a skoricou, mnam...

  • Pavla Pavelková | 3. 2. 2007 17:27

    Chválím podruhé, jednoduchý a výborný recept! Chvála tomu, kdo sem recept dal i tomu kdo jej vymyslel :-) Po rozválení pokapu těsto máslem, posypu strouhankou a jablíčka zakápnu rumem (protože rum nemůže uškodit, když ...:-))

  • helena pelichova | 24. 1. 2007 17:00

    vyzkošela jsem recept,na druhý den je nejlepší,je dietní dávám za 1

  • J. P. | 17. 11. 2006 11:58

    Výborné,dávám jedničku

  • Pavla | 16. 11. 2006 17:20

    Chválím a dávám za jedna! Rychlý a jednoduchý recept, jen kdyby ještě někdo nachystal ta jablíčka! :-) Já jsem po rozválení pokapala rozpuštěným máslem, posypala strouhankou a jablíčka pokapala rumem!

  • Mila petrova | 25. 5. 2006 22:20

    Vynikajici,rychle a dobre

  • Anonym | 24. 1. 2006 13:46

    V neděli jsem tento recept vyzkoušela, držela jsem se návodu +plátky sekan. mandlí a jen trochu vlaš. ořechů,vynikající.Z malé kuličky těsta se mi podařiy vytvořit 2nohavice štrůdlu.Těsto je křehoučké,prostě boží.Jsem diab.takže cukr jsem nahradila uměl slad.pro diab.nemělo to prostě chybu.Dík

  • Věra Novotna | 19. 11. 2005 08:07

    Omlouvám se, omylem jsem klikla na hodnocení za 5. Nebylo to úmyslně. Těším se, že závin zkusím. Ještě jednou se omlouvám.

  • Anonym | 18. 11. 2005 19:27

    Závin dělám z kelímku pomaz.másla+kelímek /od téhož/ hladké mouky, na dvě nohy dvojnásobné množství.Při pečení mažu rozp.máslem s rumem.na vále či stole se těsto dobře spojí a vyválí,mísy v tomto př.netřeba.Na vyválené těsto dám trochu strouhanky opraž.na másle,pak nastr.jablka a pak rozinky,event.posypu cukrem nebo umělým prášk.sladidlem.

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 16:15

    Určitě, Airanko, vyzkoušejte, je to velice dobré těsto, kolegyně z práce už závin taky dělaly a v podstatně větším množství. U mě to byl pouze malý pokus. Je důležité to vyválení těsta. Závin je dobrý i další dny, pokud se nesní, těsto je křehoučké a velice dobré. Znám dost druhů závinů, včetně listkového, ale tento - musím uznat - je jeden z nejlepších !!

  • Airan | 7. 11. 2005 14:42

    Miluji rychle moucniky, urcite vyzkousim, zni to fakt dobre:-))

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 12:24

    Ne, pomazánkové máslo není rama nebo perla, je to prostě pomazánkové máslo bez příchutě - bývají i s různými zeleninovými nebo salámovými příchutěmi. Toto musí být pomazánkové máslo bez příchutě. Je k dostání v každém obchodě s potravinami, zde na těchto stránkách je již hodně receptů s tímto máslem - viz nejslavnější "Tiramisu po česku"!!

  • Anonym | 7. 11. 2005 11:00

    Jaké pomazánkové máslo? Může být rama nebo perla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Mleté ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Rozinky Sádlo Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
12
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

Krampolova múza a moderátor Kašák: Svatba po několika měsících?!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact