• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Napište svůj komentář k receptu

Závin s uzeným masem z Podkrkonoší

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vařené brambory
    • 40
      g sádlo nebo máslo
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ks hrubá mouka -dle potřeby,cca
  • Náplň
    • 50
      g strouhanka
    • 70
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 250
      g uzené maso - vařené

Postup přípravy receptu

1
Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme strouhanku. Z těsta vyválíme plát, který posypeme vychladlou cibulovou strouhankou, posypeme pokrájeným uzeným masem, stočíme a zabalíme do mokré utěrky. Konce zpevníme provázkem. Vaříme v hrnci se slanou vodou 40 minut. Pak vyndáme rozvážeme provázky a necháme pár minut(3-4) ,,vydýchat,,. Hotový závin pokrájíme na plátky a podáváme s dušeným zelím nebo okurkovým (hlávkovým) salátem.
2
* Plát těsta můžeme rozválet rovnou na mokré utěrce, lépe se pak s její pomocí zabalí do závinu :-).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Jednoduchý boršč z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Bramborovo-ovocný strouhanec z…

Závin s uzeným masem

Závin s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Slepa | 20. 11. 2013 11:06

    VYSKOUŠELA JSEM VAŠ RECEPT BYL MOC DOBRY JESTE JSEM TOHLE NIKDY JSEM TO NEJEDLA UVAŘIL MI TO MUJ PRITEL ON JE TOTIZ KUCHAŘ BYDLIME V PRAZE A JSME BOHATI PROMINTE NECHCI SE VYTAHOVAT ALE BYLO TO PROSTE UZASNE ;-) :-)) 8-)

  • franta klobasa | 20. 11. 2013 10:51

    cooooo

  • Eržik | 20. 11. 2013 10:50

    bylo to takove lepive a divne chutnalo to jako bramborove knedliky proste pro mne to nebylo vytecne :-$ :'( O:-) :-(

  • cccGlenisla | 18. 9. 2013 22:59

    Výborné. Dali jsme si se zelím a navrch ještě osmaženou cibulku. Doporučím kamarádkám.

  • MISSA | 21. 3. 2013 13:23

    JO CHLUPATE KNEDLIKY ALE SPENAT MI TAM NESEDI KYSANE ZELI JE LEPSI

  • MISSA | 21. 3. 2013 13:20

    JE TO VIBOR.A MOZE SA TAM DAT AJ LANKSMID JE TO ESTE LEPSIE

  • Tichá J. | 20. 5. 2011 14:07

    Měla jsem ještě pár starých brambor, tak jsem závin vyzkoušela. Pochutnali jsme si, podávala jsem se špenátem. Utěrka je jistota, že se závin nerozsype do vody ;-) :-) .

  • stafl
    stafl | 21. 2. 2011 11:02

    Tohle dělala babička dost často, vždycj´ky říkala - proč bych toměla patlat po 1 kouli :-))

  • Věrka | 21. 2. 2011 10:32

    To jsou bezvadné plněné knedlíky a bez zbytečného balení knedlíků. Aspoň je to rychlovka. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Máslo Sádlo Strouhanka Sůl Uzené maso - vařené Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Báječné špízy

Báječné špízy

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Závin "Šílený Max"
Závin "Šílený Max"
Závin s nivou
Závin s nivou
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin se zelím a uzeným masem
Závin se zelím a uzeným masem
Závin z bramborového těsta
Závin z bramborového těsta
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
  • Recepty.cz
  • Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact