• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný lilek s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný lilek s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks lilek
    • 50
      g rýže
    • 100
      g kuřecí maso
    • 30
      g eidam sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme strouhaným sýrem. Pro změnu mužeme taky přidat houby.
2
Velmi chutná a zdravá večeře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Hrách zapékaný se zelím

Hrách zapékaný se zelím

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Novotná | 6. 5. 2009 22:18

    Letos poprvé pěstuji lilky a vůbec nevím, jak je to s tím vypocením. Dočetla jsem se, že to se dělá jen s přezrálými lilky. V některých receptech se lilek nechá vypotit, někde se o tom nezmiňují. Poradíte někdo, zda radši vždy vypotit, nebo záleží na receptu? Děkuji moc :)

  • Táňa K. | 22. 1. 2009 10:37

    Také dělám zapečený lilek na různé způsoby velmi často a slupku neodstraňuji a nakrájenou dužinu přidávám před tepelnou úpravou do náplně. Plněný lilek patří k našim oblíbeným jídlům a vřele ho doporučuji k vyzkoušení.

  • Mila Foglova | 22. 1. 2009 04:30

    delam to jako Terezka, davam duzinu syrovou do naplne a vzdycky se krasne vsechno upece, on lilek moc nepotrebuje a je to velka mnamka :)

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 20:03

    Terezko :o) taky dobrý! Já si jen nebyla jistá zda by se dužina stačila dobře upéct když jsou vlastně všechny suroviny uvařené-upečené. Určitě to zkusím!!

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:07

    Jitka, úplne jednoduché : plním baklažány a vydlabanú dužinu jednoducho nadrobno narežem a vmiešam do plnky. Tak nevyjde nič nazmar.

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 12:40

    ja bych lilek nejdříve upekla v troubě (vcelku - propíchat vidličkou) cca 30 min. a poté vydlabala dužinu, ochutila a zamíchala do směsi rýže s masem a zapekla klidně ve skleněné nádobě. Té dužiny by bylo opravdu škoda :o)

  • Ivana Císařová | 21. 1. 2009 10:25

    Já upravuju lilek i se slupkou a nikdy nebyl problém s konzumací. Slupka je po tepelné úpravě měkká a poživatelná.

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 08:05

    Šupku z lilku neodstraníme? A co uděláme s vydlabaným lilkem - s jeho dužinou?

  • Sylva Karešová | 21. 1. 2009 02:31

    Zní to dobře, ale ještě jsem se nějak nikdy nedostala k ochutnání lilku :-o Ale tohle vypadá fakt docela lákavě..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kuřecí maso Lilek Pepř mletý Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

167
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Čínská dýně
Čínská dýně
13
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Autonehoda Petra Fialy z Mňágy: Zapíchl to do „pangejtu“!

Autonehoda Petra Fialy z Mňágy: Zapíchl to do „pangejtu“!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact