• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané medailónky s omáčkou

autor: Braun
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané medailónky s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso Libové nejlépe z panenské vepřové
    • 250
      g žampiony
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 0,13
      l smetana
    • omáčka
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • worcestrová omáčka
    • 100
      g sýr Ementál nebo jiný tvrdý
    • citron
    • 2
      lžíce mouka
    • 0,25
      l mléko
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
2
Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchestru, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.
3
Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzka0011 | 16. 1. 2012 12:25

    dobrý nápad, příště zkusím. díky

  • pippiva
    pippiva | 31. 12. 2011 18:00

    Pri pouziti smetany ci slehacky do omacek a polevek ji vzdy predem ohreji v mikrovlnce (nebo v kastrulku...)tak, aby byla vlazna, pak mate jistotu, ze se nesrazi :-) . Krasny Silvest preji <:-)

  • zuzka0011 | 31. 12. 2011 16:01

    chuťově velice dobré, ale taky se mi srazila smetana. sice jsem do ní přimíchala trochu hub a výpeku z pánvičky, aby to mělo stejnou teplotu, ale nepomohlo to. příště ji zkusím vyndat z lednice 2 hodiny před vařením a snad se to jednou povede :-)

  • Anonym | 7. 8. 2007 11:29

    dejte kysanou smetanu

  • Michal Merka | 11. 3. 2007 09:40

    Chybí informace o době pečení. Ale neva. Pekl jsem půl hodiny a bylo to dobré, ikdyž možná ještě 10 minut se to péct mohlo. Jídlo bylo velmi chutné, ikdyž oku moc nelahodilo, protože se srazila smetana zřejmě. Nevím, za to už si asi můžu sám. Návštěvám to tedy zatím dělat nebudu, ale sám to jistě ještě zopakuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Máslo Mléko Mouka Omáčka Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Cuketový quiche

Cuketový quiche

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

Zemřela hvězda kapely Limp Bizkit: Sam Rivers (†48) byl zakladatel legendární skupiny

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact