• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané medailónky s omáčkou

autor: Braun
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané medailónky s omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové maso Libové nejlépe z panenské vepřové
    • 250
      g žampiony
    • 2
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 0,13
      l smetana
    • omáčka
    • 3
      ks žloutek
    • 80
      g máslo
    • worcestrová omáčka
    • 100
      g sýr Ementál nebo jiný tvrdý
    • citron
    • 2
      lžíce mouka
    • 0,25
      l mléko
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
2
Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchestru, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.
3
Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzka0011 | 16. 1. 2012 12:25

    dobrý nápad, příště zkusím. díky

  • pippiva
    pippiva | 31. 12. 2011 18:00

    Pri pouziti smetany ci slehacky do omacek a polevek ji vzdy predem ohreji v mikrovlnce (nebo v kastrulku...)tak, aby byla vlazna, pak mate jistotu, ze se nesrazi :-) . Krasny Silvest preji <:-)

  • zuzka0011 | 31. 12. 2011 16:01

    chuťově velice dobré, ale taky se mi srazila smetana. sice jsem do ní přimíchala trochu hub a výpeku z pánvičky, aby to mělo stejnou teplotu, ale nepomohlo to. příště ji zkusím vyndat z lednice 2 hodiny před vařením a snad se to jednou povede :-)

  • Anonym | 7. 8. 2007 11:29

    dejte kysanou smetanu

  • Michal Merka | 11. 3. 2007 09:40

    Chybí informace o době pečení. Ale neva. Pekl jsem půl hodiny a bylo to dobré, ikdyž možná ještě 10 minut se to péct mohlo. Jídlo bylo velmi chutné, ikdyž oku moc nelahodilo, protože se srazila smetana zřejmě. Nevím, za to už si asi můžu sám. Návštěvám to tedy zatím dělat nebudu, ale sám to jistě ještě zopakuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Máslo Mléko Mouka Omáčka Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Dobré kuře

Dobré kuře

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
37
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
36
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
35
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Zapékané medailónky s omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact