• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékané jahody
Napište svůj komentář k receptu

Zapékané jahody

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékané jahody
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jahody
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr (Balíček)
    • 2
      ks sušenka
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 2,50
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahody Romanoff

Jahody Romanoff

Jahody s bílou čokoládou

Jahody s bílou čokoládou

Jahody a maliny ve vinném želé

Jahody a maliny ve vinném želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michaela | 8. 6. 2011 08:30

    Včera jsem to s přítelem zkusila udělat. No výsledek nebyl nic moc, dala sem tam sice víc sušenek, ale pořád to bylo málo. Navíc po vyndání z trouby to vypadalo moc hezky, bylo to krásně nadýchané a dneska ráno to nějak spadlo a lepí se to. vůbec nevím proč.

  • Ladia
    Ladia | 7. 6. 2011 21:08

    Misky je možno vymazat máslem, ale není to nezbytně nutné :-)

  • Klára K. | 7. 6. 2011 11:41

    Ešte by ma zaujímalo, či tú zapekaciu misu treba niečim vytrieť. Ďakujem

  • Ladia
    Ladia | 7. 6. 2011 07:33

    Jak píše Simča, jakékoliv obyčejné sušenky. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2011 20:24

    Nejsem autorka (a Ladia se asi brzy ozve), ale myslím si, že ty sušenky slouží k pohlcení vlhkosti z jahod při pečení, takže asi mohou být Albertky, Bebečka nebo i obyč. piškotky...

  • Petra | 6. 6. 2011 13:49

    To zní dobře, ale jaké sušenky????

  • Karolina Rezkova | 18. 9. 2009 14:29

    No, zni to zaimave. Urcite vyzkousim. Pani Kovarova ma vynikajici recepty. Fakt super :-)

  • Zdena z JM | 28. 5. 2009 12:49

    Nevyzkoušel jste někdo tenhle recept? Docela mě láká vyzkoušet ho, ale nemám malé zapékací misky. Myslíte, že by to šlo upéct ve velké a pak naporcovat? Asi to nebude za tepla držet moc tvar, ale to by snad až tak nevadilo.

  • Frantiska :) | 19. 3. 2009 00:53

    uz aby byly jahody :)

  • Lucka Štefanovie | 26. 2. 2009 02:24

    muze to být fajnota

  • Marta D. | 3. 6. 2007 13:56

    Jdu na to!

  • kuchta | 3. 7. 2006 21:28

    supr

  • Martina | 26. 6. 2006 15:15

    mňam, to zní dobře, ale jaké sušenky?

  • Adél Černá | 15. 5. 2006 18:20

    posypávám skořicovým cukrem, ňam

  • zzz | 24. 10. 2005 18:32

    vypadá to dobře, no uvidíme...už se na to těšim.

  • Jelena Jansly | 21. 2. 2004 20:22

    Tohle je fajn......

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Narozeniny Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Sušenka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

77
2x šunková pěna (pomazánka)
2x šunková pěna …
66
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
66
2x křenová omáčka se smetanou
2x křenová omáčka se…
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Zapékané filé se sýrem
Zapékané filé se sýrem
Zapékané halušky
Zapékané halušky
Zapékané hovězí řízky
Zapékané hovězí řízky
Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Zapékané kysané zelí
Zapékané kysané zelí
Zapékané masíčko se sýry
Zapékané masíčko se sýry
  • Recepty.cz
  • Zapékané jahody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact