• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaná pohanka

autor: Horklice
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaná pohanka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pohanka lámanka
    • 150
      g anglická slanina nebo klobása
    • 200
      g eidam sýr
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Pohanku uvaříme dle návodu, promícháme s rozškvařenou slaninou, s česnekem a majoránkou, posolíme, popepříme, posypeme sýrem a zapečeme.
2
Jako příloha je výborné kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná karotka na medu se sezamem

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kovboy | 16. 2. 2013 20:45

    pohanku jenom probrat,neproplachovat ani teplou či studenou vodou,na pánvi za sucha a stálého promíchávání malinko opražit(nikoli připálit),na hrnek pohanky dva hrnky vody (stejné jako na rýži ),vodu osolit (kávová lžička),půl celé cibule se zabodnutými dvěma hřebíčky (nikoli klinci),přivést do varu,stáhnout plamen a pod poklicí vařit cca 12 minut.Zachová aroma,semínka se oddělují,kaše nevznikne.Ahoj a dobrou chuť čundráci

  • Gabi | 22. 11. 2012 17:53

    Doporučuji vařit jen minutku a pak odstavit a nechat dojít... neb se rozvaří skoro na kaši.. =-O

  • Pavlína Burkovičová | 4. 12. 2007 17:17

    Odskoušeno - výborný, rychlý a snad i zdravý recept. Doporučuju všem, kteří mají rádi pohanku a můžou i slaninu, nebo klobásku (-:

  • Anonym | 30. 6. 2007 13:45

    pohanku dát do vroucí vody, minutu povařit pod pokličkou, potom odstavit, přikrýt utěrkou a nechat asi 20 minut odstát. Poté nechat okapat.

  • Pavlina Kucharova | 4. 5. 2007 17:40

    Ted jsem to vyzkousela a moc mi to chutnalo, vetsinou jsem pohanku pridala jen do polevky a netusila jsem, ze to muze byt tak dobre. Dekuji za skvely rychly a zdravy recept.

  • Pavel Tůma | 31. 3. 2007 17:26

    Pohanku nejlépe uvaříte, když na jeden objemový díl pohanky dáte jeden a půl dílu vody. Vodu (možno osolenou) přivedete do varu a vsypete do ní pohanku. Po minutě varu se hrnec odstaví a zabalí se do utěrky (s pokličkou). Za dvacet minut stání je pohanka hotová a žádná voda, která by se musela slít, tam nezbývá.

  • Ifvča | 25. 1. 2007 12:08

    Když se pohanka nepropláchne bývá pak vláčnější...Brou chuť

  • Tereza Jarčušková | 12. 9. 2006 15:03

    Pohánka je kvôli tomu rutínu výborná na cievy. Recept ukladám a vyskúšam, ale podľa popisu je určite výborný.

  • Xy Xy | 12. 9. 2006 09:43

    Mám ráda pohanku, je to opravdu výborné

  • Radka Albrechtová | 31. 7. 2006 22:31

    Na mé pohance je tento návod na základní přípravu: Před přípravou pohanku propláchneme ve studené vodě. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme , aby nedošlo ke ztrátě rutinu! Vaříme 2-3 min. a 15 min. necháme dojít. Nemícháme.Až to anonyme vyzkoušíte, dejte vědět, jestli to bylo dobré :-) R.A.

  • Anonym | 24. 7. 2006 08:30

    prosím co znamena uvarit pohanku podle navodu?na me zadny navod není..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Luštěniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Eidam sýr Majoránka Pepř mletý Pohanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
18
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
12
"Orgasmus"
"Orgasmus"
12
Klasická cmunda
Klasická cmunda

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Zapékaná pohanka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact