• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený špenát s rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený špenát s rajčaty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený špenát s rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks rajčata
    • česnek
    • 300
      g sýr niva
    • bazalka
    • tymián
    • 3
      svazek listový špenát čerstvý
    • 300
      g mozzarella či eidamu na posypání
    • smetana na vaření (Rama)
    • pepř mletý tymán a pepř - když nebude, nic se nestane

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si hrnec s trochou oleje a necháme zahřát na plotně. Přidáme cibuli nakrájenou na 1/2 kolečka a děláme tak dlouho, dokud cibule není minimálně sklovatá (měla by mít podobu až lehounce dohněda). Než se nám udělá cibule, omyjeme a natrháme špenát, (rukou, nikoliv nožem) který když je cibule hotová, do ní přidáme.
2
Stáhneme oheň a špenát jen podusíme, aby především zmenšil svůj objem a vešel se nám do pekáčku a pustil zbytečné tekutiny, děláme tedy tak 5 minut s pokličkou na mírném ohni a občas promícháme. Poté hrnec i s pokličkou odstavíme a necháme odležet. Mezitím nastrouháme na hrubo nivu a mozzarellu či eidam (na zapékání je nejlepší použít mozzarelu, která je navíc zdravější), na kostičky nasekáme česnek (netřít, jen nasekat) a rajčata neřežeme na kolečka.
3
Máme vše připraveno a můžeme začít vrstvit ingredience do pekáčku. Vezmeme pekáček, který lehce vytřeme tukem. Špenát s cibulí přendáme z hrnce do sítka a umačkáme, aby vytekla všechna voda. Obsah síta (špenát) vložíme do pekáčku a rovnoměrně rozmístíme. Na špenát klademe rajčata, poté posypeme celou plochu silně bazalkou (opravdu nešetřit - 2 velké lžíce), trochou tymiánu a barevného pepře.
4
Poté posypeme rovnoměrně česnekem, rovnoměrně posypeme nivou, zalijeme trochou smetany, nemusíme moc, asi tak 1,5 dcl a dáme zapékat přibližně na 30 minut, poté vyndáme a posypeme mozzarelou či eidamem, který necháme už jen 5 minut v troubě rozpustit. Podáváme s tmavým celozrným pečivem a s francouzskou hořčicí. Je to opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu a kukuřicí (cizrnou)

Dušený špenát s rajčaty, uzeným tofu…

Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem

Zapečený pangas s rajčaty a…

Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou

Špenát s debrecínským špekem nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • onlavu | 1. 7. 2013 20:05

    jednoduché, rychlé, výborné, děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 6. 2012 13:14

    Opravdu moc dobré, syté, zdravé, chutnalo nám.

  • Airan | 20. 12. 2005 13:02

    Lenko, vypada ze jste se trefila do nase chute, jen 2-3 svazky spenatu se mi zda tuze malo. Co takhle pouzit mrazene spenatove listy - myslim, ze se nic nestane:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Listový špenát Mozzarella Pepř mletý Rajčata Smetana Sýr Niva Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Vajíčkový salát podle Šárky

Vajíčkový salát podle Šárky

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Doporučujeme

50 minut
Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Toskánská polévka
Toskánská polévka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
"Orgasmus"
"Orgasmus"
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

První detail, kterého si všimnete na obrázku, odhalí tajemství vaší osobnosti

Další doporučené recepty:

Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený pórek s parmskou šunkou
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapečený rýžový nákyp s meruňkami
Zapékaná brokolice
Zapékaná brokolice
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná čekanka po francouzsku
Zapékaná dýně
Zapékaná dýně
  • Recepty.cz
  • Zapečený špenát s rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact