• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g rýže
    • sůl
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • máslo
    • 1
      sklenice meruňkový kompot větší

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme cca 12 minut doměkka. Scedíme a necháme částečně vychladnout. V misce utřeme máslo s tvarohem a moučkovým cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže. Na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a rozložíme polovinu okapaných meruněk, celé zasypeme další třetinou rýže. Dáme druhou vrstvu tvarohové směsi a poklademe zbylými meruňkami a zasypeme zbylou třetinou rýže. V mléce rozšleháme vejce a touto směsí vše zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 min. na 180 °C. Asi 5 min. před koncem pečení posypeme nákyp vanilkovým cukrem a necháme dopéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolynka | 13. 1. 2014 21:16

    "Utřeme máslo s tvarohem" to je celé máslo? Jako celou kostku másla nebo kolik? Není to pak samé máslo?

  • Gabriela Paulová | 7. 5. 2010 11:17

    Prostě vynikající. Vždycky když najdu takový jednoduchý a srozumitelný recept tak mi srdce zaplesá.

  • Millis | 19. 2. 2008 08:47

    Vynikající, dělala jsem nákyp poprvé kvůli manželovi a pochutnala jsem si i já, a to nejsem příznivce sladkých jídel. Opravdu mňam!!

  • Jana z VM | 1. 3. 2007 08:25

    Je to fakt ještě lepší, když se všechno - i meruňky - smíchá dohromady, jak píše Iva. Dělala jsem minulý týden a rodina to slupla najednou.

  • P | 28. 2. 2007 18:18

    Je to skvely recerpt,delam opravdu casto,misto merunek davam i rebarboru,nebo slivy.

  • Ivana Kašparovská | 21. 9. 2006 14:04

    Výborné, dělám obdobný nákyp, ale všechny ingredience smíchám a zapeču, přidávám ještě trochu skořice.

  • Lenka | 21. 9. 2006 13:00

    Dělám obdobný nákyp, ale místo rýže používám těstoviny a meruňky dávám buď kompotované nebo syrové a ještě přidávám nakrájený banán. Je to vynikající. Děti (už skoro dospělé) to mají moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Měkký tvaroh Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Rýže Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

92
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
35
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
35
Bulharské papriky s Balkánem
Bulharské papriky s…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

Rozdováděný William řádil v Brazílii: Co takhle smeč, princi?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Zapečený nákyp s meruňkami a tvarohem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact