• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený mangold s bramborem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
Zapečený mangold s bramborem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory vetsi
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • 2
      lžíce strouhanka
    • oregáno nebo majoranka, necela lzicka
    • panenský olivový olej
  • 1 variace
    • mangold http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616
    • 150
      g mozzarella
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
  • 2 variace
    • 800
      g mangold
    • 200
      g ricotta
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme i se slupkou, po uvaření oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připadně je můžeme také použít syrové, ale plátky musíme nakrájet co nejtenčí, aby se nám propekly. Pekáček vymažeme olejem, vyložíme vrstvou brambor, brambory osolíme, opepříme. Dále naneseme mangoldovou směs, poklademe opět vrstvou brambor, posypeme směsí strouhanky a parmezánu, pokapeme olivovým olejem a zapečeme v předehřáté troubě. Pokud jsme použili brambory vařené, tak zapékáme na 200°C po dobu cca 30 minut. V připadě použití brambor syrových zapékáme na 180°C po dobu 40-45 minut, take záleži na troubě. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
2
Variace 1: Mangold připravíme podle tohoto receptu http://www.recepty.cz/recept/mangold-podle-tchyne-146616, s tim rozdílem, ze jej dusíme kratší dobu a nepodléváme vodou, směs by měla zůstat téměř bez tekutiny. Vychladlý mangold smícháme s mozzarellou nakrájenou na kostičky, přidáme parmezán, oregano, můžeme přidat černé olivy nakrájené nadrobno (není nutno) a promícháme.
3
Variace 2: Mangold omyjeme, jednotlivé listy nejprve rozřízneme po celé délce od řapíku po list, pak odřízneme řapík od listu. Mladé listy necháme vcelku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Slijeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kousky. V míse mangold smícháme s ricottou, parmezánem, přidáme oregáno či majoránku a promícháme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mangold podle tchýně

Mangold podle tchýně

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Kuře se zelím a bramborem

Kuře se zelím a bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mangold Mozzarella Oregáno Panenský olivový olej Ricotta Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Mušle

Mušle

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

356
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
74
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
39
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s parmezánem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený lilek s tuňákem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený losos s chřestem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým krémem
Zapečený pangas s rajčaty a bylinkovým…
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius II.
Zapečený pangasius II.
  • Recepty.cz
  • Zapečený mangold s bramborem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact