• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený losos na bramborách a mrkvi

autor: Baruspf
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g losos filety
    • 500
      g brambory
    • 250
      g mrkev
    • 1
      kelímek sladká smetana na vaření
    • pepř mletý
    • pažitka nebo petrželka
    • saturejka
    • paprika
    • bylinkové máslo
    • koření na ryby
    • olivový olej
    • masox
    • alobal

Postup přípravy receptu

1
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš kazí) a zalijeme trochou oleje.
2
Dáme vařit brambory nakrájené na kostky a pohlídáme, aby byly do polotvrda.
3
Nakrájíme mrkev, rovněž na kostičky a zalijeme horkou vodou s bujónem a necháme chvilinku projít varem.
4
Lososa dáme na pánev a lehce osmahneme, jen aby se zatáhl a chvilinku jím necháme projít teplo pod pánvičkou.
5
Do misky dáme polotvrdé brambory s mrkví a zalijeme smetanou. Směs promícháme, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme zbytek koření.
6
Mezi tím si nachystáme zapékací mísu, kterou vyložíme alobalem. Do předehřáté trouby vložíme zapékací mísu, do které jsme nalili směs brambo a mrkve a nahoru položíme plátky lososa. Trochu ještě zakapeme olejem, uzavřene v alobalu a dáme péct.
7
Pečeme asi 30 min. Poté podávám rybu a směs brambor jako přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený losos s chřestem

Zapečený losos s chřestem

Kuřecí stehna na bramborách

Kuřecí stehna na bramborách

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Ryby Zelenina
Maso Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Rybí Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Brambory Bylinkové máslo Koření na ryby Losos Masox Mrkev Olivový olej Paprika Pažitka Pepř mletý Saturejka Sladká smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Friulské frico

Friulské frico

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
63
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
43
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Zapečený losos na bramborách a mrkvi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact