• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečený květák se sýrovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks květák
    • šunka Plátky
    • šunkový salám Nebo slanina
    • 200
      g tvrdý sýr (Ráda používám sýr přímo určený k zapékání, velmi dobře se rozpouští)
    • 1
      ks cibule
    • 3
      dl mléko
    • mouka
    • máslo
    • sůl
    • koření Pašerácké (dle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Zalijeme mlékem a přidáme nastrouhaný sýr. Nevaříme, pouze zahřejeme na vyšší teplotu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme a přidáme koření. Květák naskládáme do zapékací mísy a zalijeme sýrovou omáčkou. Na vrch naskládáme plátky uzeniny. Pokud nám zbylo trochu sýra, můžeme ještě tím posypat vršek.
2
Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Po dvaceti minutách můžeme zvýšit teplotu na 200 °C a necháme dopéct odkryté – šunka získá křupavou kůrčičku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák se sýrovou čepicí

Květák se sýrovou čepicí

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • etule | 26. 3. 2012 21:32

    Opravdu mnamka, akorat nedavam sunku ani salam. Uvarim misto toho cerstvy spenat staci trocha a je to vyborny... Nas tatka je trosku mlsounek a 16 mes. syn taky, ale timhle jsem se zavdecila dokonce musim tohle uvarit opet... :-)

  • Zdena z JM | 31. 3. 2011 11:37

    Spíš bych zařadila mezi pokrmy ze zeleniny a ne maso a uzeniny.

  • JanaGrocholova | 31. 3. 2011 10:54

    Přidala jsem do omáčky ještě i tavený sýr a byla to mňamka. Dávám jedničku.

  • Miloslava Odvářková | 23. 8. 2010 22:38

    Výborné! Chutnalo i nejmladší dcerce, která jinak květák vůbec nejí! A výborné to bylo i studené, co se nesnědlo v poledne, o to jsme se poprali k večeři. :-D

  • Lenka Valentová | 20. 7. 2010 08:57

    Vynikající úprava květáku, dnes budu dělat už podruhé a určitě ne naposledy. Přidávám do oblíbených receptů.

  • N J | 5. 1. 2010 10:30

    Jde samozřejmě o 180 a 200 stupňů, vložené horní indexy označující stupně se špatně přenesly...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Květák Máslo Mléko Mouka Sůl Šunka Šunkový salám Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
27
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
24
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
21
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapečený květák se sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact