• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny alla parmigiana
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené těstoviny alla parmigiana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
Zapečené těstoviny alla parmigiana
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g těstoviny nejlepe tagliatelle
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca
    • 4
      ks vejce 4-5 (podle velikosti)
    • hladká mouka
    • bazalka cerstva, svazek
    • 1
      ks cibule mensi
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata velka konzerva, mohou byt i cerstva
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm), nasolíme a necháme vypotit. Po vypocení plátky osušíme papírovým ubrouskem, obalujeme v mouce, pak v osoleném a rozšlehaném vejci (případně si pro úsporu času z vajec a mouky můžeme udělat řidší těstíčko) a smažíme na olivovém oleji dozlatova.
2
V hrnci necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou a vaříme asi 30 minut, osolíme, případně přidáme špetku cukru.
3
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody a slijeme po 4 - 5 minutach (nesmí být uplně uvařeny), promícháme s trochou oleje, aby se nam neslepily. Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, polovinu těstovin, rajčatovou šťávu a 3 lžíce parmezánu. Pak znovu opakujeme vrstvu lilku, mozzarelly, těstoviny, rajčatovou šťávu a parmezán. Ukončíme vrstvou lilku, rajčatove šťávy a zbytkem parmezánu. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme do předehřáte trouby na 180°C po dobu 30 minut. Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

Parmigiana - italský zapečený lilek …

Těstoviny alla mediterranea

Těstoviny alla mediterranea

Těstoviny Alla norma

Těstoviny Alla norma

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaquelin | 30. 4. 2013 20:49

    délicatesse exclusive

  • pippiva
    pippiva | 10. 7. 2012 14:48

    Take dekuji, potesila jste me :-)

  • Valounová | 9. 7. 2012 06:10

    Děkuji,moc nám chutnaly,jenom manželovi jsem do pekáčku vložila navíc trochu šunky,aby chutnaly i jemu ;-) <3 :-P :-)) :-[ .Máte pěkné recepty zdravé stravy,jdu si vybrat ještě nějaký zajímavý.

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:47

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:22

    Prosim o prirazeni tohoto receptu do italske kuchyne, dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Z těstovin Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Pečení Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Hladká mouka Lilek Mozzarella Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Strouhaný parmazán Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

228
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
20
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Zapečené špagety podle Zdeny
Zapečené špagety podle Zdeny
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny co dům dal
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s brokolicí
Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a rajčaty
Zapečené těstoviny s brokolicí, sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Zapečené těstoviny alla parmigiana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact