• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g rýže parboiled muze byt i celozrnna
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 200
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev vetsi
    • 2
      ks řapíkatý celer 2 rapiky bez listu
    • 1
      stroužek česnek
    • 200
      ml červené víno
    • 3
      lžíce rajčatové pyré 3-4 lzice
    • strouhaný parmazán nekolik lzic
    • bešamel 800 ml mleka, lzice masla, vrchovata lzice hladke mouky, sul, spetka muskatoveho orisku
    • 1
      ks bobkový list
    • fenyklová semínka 1/2 lzicky
    • bazalka cerstva, hrst listku
    • máslo
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.
2
Připravíme si bešamel. Do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout.
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a osmažíme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer a celý česnek). Po chvíli přidáme maso, osolíme a za stálého míchání necháme osmahnout. Musí se nám odpařit všechna tekutina, kterou maso pustí. Pak zalejeme vínem, přidáme rajčatové pyré, bobkový list, fenyklová semínka, promícháme a necháme odpařit všechnu tekutinu. Případně dosolíme, odstranime bobkovy list a strouzek cesneku.
4
V míse smícháme rýži, maso, 3/4 bešamelu, 3-4 lžíce parmezánu, lístky bazalky. Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme trochou parmezánu a zapečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut, povrch nám musí hezky zezlátnout. Po upečení necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Dušené zelí česko-italské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Ryba třeboňské hospodyně

Italské rizoto II

Italské rizoto II

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • girlska
    girlska | 27. 2. 2017 18:14

    Dělala jsem bez bešamelu a taky dobrý :)

  • pippiva
    pippiva | 17. 7. 2013 22:29

    Pro Annu: Klidně můžete použít Carnaroli, já používám rýži Parboilet, jelikož ji mé děti preferují a to i u klasických italských risott. ;-)

  • Jitka | 17. 7. 2013 17:54

    Lepší rizoto jsem nejedla, výborné!!! :-)

  • Anna | 8. 5. 2013 16:19

    Kdyz se jedna o risotto,nebylo by lepsi pouzivat Carnaroli?

  • Radka | 27. 3. 2013 17:26

    vyborne, dekuji :))

  • pippiva
    pippiva | 30. 9. 2011 13:44

    Mate pravdu, ja jsem to opravila, ma byt 1 strouzek. ;-)

  • polmari | 30. 9. 2011 07:11

    sorry, neumím číst, už mi to došlo =-O

  • polmari | 30. 9. 2011 07:05

    Česneku je celá jedna hlavička nebo stroužek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bešamel Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Fenyklová semínka Máslo Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Mrkev Panenský olivový olej Rajčatové pyré Řapíkatý celer Rýže Parboiled Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Výborné pečené plněné papriky
Výborné pečené plněné…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal
Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…
Zapečené plněné bagety
Zapečené plněné bagety
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Zapečené rybí filety
Zapečené rybí filety
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)
Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …
Zapečené špagety II.
Zapečené špagety II.
  • Recepty.cz
  • Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact