• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky:
    • mléko plnotučné 1/2 l
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 1
      špetka sůl
    • olej Či jiný tuk na smažení
  • Náplň
    • 1
      ks špenátový protlak - mražený
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata (Možno celá i sekaná)
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      ks muškátový oříšek Strouhaný - nemusí být
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • ricotta (Nemusí být, nebo stačí strouhaný eidam)
    • 1
      ks vejce
    • instantní jíška (Nemusí být)
    • anglická slanina Nakrájená na plátky (nebo česnekový bok, či jiná zauzená dobrota)
    • tuk
  • Nakonec:
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2 podle velikosti zapékací mísy či plechu
    • parmazán Strouhaný, nebo strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

1
Připravíme těsto na palačinky, necháme cca 20 min. odpočinout. Palačinky smažíme na oleji či jiném tuku, jak jsme zvyklí.
2
**Připravíme špenát:** nakrájíme cibuli na kostičky, orestujeme na oleji, přidáme rozmražený špenátový protlak a podusíme, pak přidáme plechovku sterilovaných rajčat, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme rozdrcený česnek, trochu strouhaného muškátového oříšku a mleté skořice (nemusí být mnoho, dle chuti, obvykle dávám jen trochu muškátového oříšku), 1 celé vejce. Vše krátce podusíme pod pokličkou a ke konci přidáme kelímek sladké smetany a strouhanou riccotu, (pokud by se nám zdál špenát hodně řídký možno zahustit trochou instantní jíšky). Troubu rozehřejeme na 200 °C, zapékací mísu či plech vymažeme tukem. Na hotové palačinky dáme plátky anglické slaniny, potřeme špenátovou směsí, posypeme strouhaným eidamem a přeložime na polovinu nebo na čtvrtinu (jak se zadaří - aby špenát nevytekl) a skládáme do vymazané zapékací mísy nebo na plech, před vložením do rozpálené trouby potřeme na povrchu zakysanou smetanou a zapékáme asi 20-30 min., před dopečením posypeme strouhaným sýrem parmazán či eidam a krátce zapečeme.
3
Místo anglické slaniny můžeme do špenátu přidat na kostičky nakrájené uzené maso. Sýr používám jaký seženu v obchodě, vzhledem k tomu, že parmazán i ricotta patří mezi cenově náročnější vystačím i s obyčejným eidamem, nebo nivou. Ale tyto sýry určitě chuťově toto jídlo zvýrazní, takže se nebojte je vyzkoušet.
4
Možná je i odlehčená varianta s bílým jogurtem nakonec, a vegetariánská varianta s vynecháním anglické slaniny. Ale do špenátu sladká smetana určitě patří, chuťově ho zjemní.Když čekám návštěvu většinou si připravím palačinky a špenát předem a potom, když má už návštěva přijít, jen navrstvím a naskládám do zapékací mísy. Jen potom zapékání trvá déle, protože jsou palačinky i špenát vychladlé. Jsou vynikající i druhý den ohřáté v mikrovlnné troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Daniela.B. | 25. 2. 2013 21:03

    Zapečené palačinky jsou velmi dobré. Vyzkoušela jsem, že je lepší udělat španátovou směs o jeden den dříve - chuť je výraznější.

  • Vašek | 6. 2. 2013 12:39

    Bylo to dobré, ale přišlo mi trochu obyčejné...

  • Věra Děrgelová | 29. 1. 2008 16:18

    Do originálního receptu opravdu riccota patří, já myslela strouhaný eidam...

  • Di | 29. 1. 2008 09:05

    Vypadá to moc dobře. Jen malou poznámku, ricotta se nedá nastrouhat, je to tvarohový sýr, možná máte na mysli pecorino.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Instantní jíška Mléko plnotučné Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olej Parmazán Pepř mletý Ricotta Skořice Sladká smetana Špenátový protlak - mražený Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Výborné buchty

Výborné buchty

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

27
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
23
Krtkův dort
Krtkův dort
17
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…
15
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
14
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

Hvězdy Policejní akademie v Česku: Osmý díl bude v Praze!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Zapečené palačinky se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact