• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené kotletky se šunkou a slaninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety bez kosti
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g šunka 100-150 vepřová nebo kuřecí
    • 100
      sýr Eidam - nahrubo
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžička strouhanka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít prolisovaným česnekem a z druhé strany hořčicí, zakápnout olejem a nechat uležet v lednici. Varné sklo jen krapet vymazat olejem (maso už je s olejem), poklást dno plátky slaniny, na to šunku, naložené kotletky, na hrubou eidam a 3-4 lžičky strouhanky. Zapečeme bez víka ve vyhřáté troubě cca hodinku do zlatova.
2
Výborná příloha brambory, zelenina a jogurtový dresing (bílý jogurt, česnek, sůl).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Přátelské kotletky

Přátelské kotletky

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bcg | 30. 9. 2012 22:14

    www.zumail.cz/jsemzuu/6cbed2e80f296daa

  • MartikK
    MartikK | 4. 3. 2012 15:21

    Výborné, jen jsem to trošku přehnala s česnekem, takže příště uberu a také není nutné moc solit maso, slanina a sýr jsou slané už dost.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 8. 2011 08:12

    ...výborné, než jsem stačil vyfotit, byly =-O ;-) :-P

  • Zdenka Fridrichvá | 4. 8. 2007 11:35

    Dnes jsme to měli na oběd můžu říci výborné.

  • Lída | 23. 7. 2007 09:41

    Po přečtení komentáře Jany z VM jsem vyzkoušela a opravdu jsou kotletky výborné. Taky jsem dala slaniny a šunky dvě vrstvy a nemá to chybu. Děkuji Janě za typ a autorce za recept.

  • Irena Krupičková | 16. 7. 2007 17:35

    Ještě jsem zapomněla-kdo nemusí šunku a raději něco pikantnějšího, může vyzkoušet místo šunky suchý salámek typu uherák,stačí ale vysočina nebo herkules, pokrm celkově získá trochu jinou chuť-ocení především pánové:-).

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 14:51

    Ale ta krásná kůrčička se utvořila i bez šlehačky, to udělala ta strouhanka s máslem! Paráda! Ještě dodávám, že jsem to pekla v novýcdh kachlových kamnech a z kachláků je každé pečení exkluzivní, jak z masa, tak z mouky !!

  • Danka Snášelová | 16. 7. 2007 12:31

    Doporučuji na každou kotletku ještě přidat kopeček jemně usmažené cibulky.Potom celý obsah pekáčku posypat nastrouhaným sýrem a místo strouhanky navršit, přibližně na každou kotletku, kopeček ušlehané šlehačky (pochopitelně bez cukru). Šlehačka se během pečení rozteče, spojí se se sýrem a vytvoří zlatavou křupavou kůrčičku. Žádné podlévání, ani pekáč se nemusí vymazávat!!! Použité ingredience během pečení pustí velice dobrou šťávičku. Mňamka.

  • Jana z VM | 16. 7. 2007 07:12

    Vyzkoušeno, moc pochváleno !! Udělala jsem jako nedělní oběd (i na pondělí) přesně podle receptu i s tím máslíčkem nahoře a je to fakt dobrota! K tomu naše nové brambůrky a rajčatový salát a nemělo to vůbec chybu ! Vůbec jsem nepodlévala, jenom jsem dala té slaniny a šunky vždycky dvě vrstvy. Moc chválím, dávám velkou jedničku !!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:35

    Rozhodně to zkusím!!!Kotltty mám moc ráda a protože jsou suchší,manžel má raději krček,tak ta slanina bude super.Autor má pravduposlední dobou se strácí jména autorů,ikdyž píšeme pod svým imejlem.Jana

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 15:58

    Není zač:-). Doufám,že bude chutnat.

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 15:05

    Irčo, díky za odpověď, tak to určitě brzo udělám. Zase něco nového a už se těším!! Díky:o)

  • Irena Krupičková | 11. 7. 2007 14:06

    Někam vypadlo moje jméno-jsem autor receptu:-). Vůbec se to nepodlévá, krásně se to dozlatova upeče a je to opravdu mňamka. Díky slanině vespod nebude masíčko suché, opravdu není potřeba podlévat. Snad jen můžete na strouhanku přidat 2-3 lžičky másla

  • Jana z VM | 11. 7. 2007 13:40

    Vůbec se nepodlévá, ani trošku ?

  • Miloš Peltán | 11. 7. 2007 12:21

    mňam jen už když to čtu tak mám na to chuť. Jelikož jsem masovej, tak to je něco pro mě. to musí být dobrota. milda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hořčice plnotučná Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Sýr Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
29
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
27
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
25
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
25
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact