• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené filé na špenátě
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené filé na špenátě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené filé na špenátě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g špenát
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 800
      g rybí file
    • 250
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks citron
    • 250
      g sýr gouda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka tymián

Postup přípravy receptu

1
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a přiklopené asi 6 minut dusíme. Filé nakrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme ryby asi 8 minut uležet. Rajčata a citron omyjeme a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Špenát scedíme, necháme okapat a vložíme ho do olejem vymazané ohnivzdorné misky. Filé a zbývající přísady rozložíme na špenát a posypeme tymiánem. V předehřáté troubě asi 5 minut zapékáme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martina | 11. 6. 2016 10:03

    určitě někde byla chyba, ale ne v receptu. chutnalo všem, až se nám dělaly boule za ušima - dokonce i bráchovi, který ryby fakt ale fakt nemusí. špenát nám taky pustil ještě v troubě vodu, tak jsem jí nechala v pekáči.... za mě to bylo za jedna hvězda.

  • baja1122 | 15. 10. 2015 12:11

    Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo. :-( Hlavně špenát - bylo ho hrozně moc a pustil při zapekani hrozně moc vody a i když byl osoleny a opepřeny, byl bez chuti. Fuj! :-X

  • Markéta | 4. 7. 2013 12:16

    a těch 5 min stačí aby se syrová ryba upekla?:) jinak určitě to chci vyzkoušet:)

  • dalisdj | 30. 4. 2011 18:52

    Tak dokonalou směsici chutí jsem snad v životě nejedl. Palec nahoru !!

  • Monika T | 25. 5. 2009 11:51

    Výborný obed, za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Citron Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Rybí file Špenát Sůl Sýr Gouda Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Tofu v arašídové omáčce…
15
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
13
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
12
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fazolky v bešamelu
Zapečené fenykly
Zapečené fenykly
Zapečené filé
Zapečené filé
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filé po cikánsku
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené filety s bešamelem
Zapečené flíčky se šunkou
Zapečené flíčky se šunkou
  • Recepty.cz
  • Zapečené filé na špenátě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact