• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 27
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se zakysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory dle počtu strávníků
    • 2
      kelímek zakysaná smetana asi na 750 g - 1 kg brambor
    • 1
      ks paprika žlutá nebo červená
    • jarní cibulka
    • česnek dle chuti
    • klobása dle chuti, lze i vynechat
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibulku a česnek nasekáme a papriku a klobásku pokrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací misky, přimícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Vše promícháme. Navrch můžeme dát koření na americké brambory, ale není to nutné.
2
Potom dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut, až brambory změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • soudruh Berósek | 31. 12. 2015 01:47

    na používání trouby jsem trouba tak to dělám v remosce brambory na kolečka je potřeba předem uvařit, a nemusí se zrovna ve slupce ale to je moc práce, tak je v mixéru nastrouhám jako na bramborák, chvíli to trvá, ale nakonec změknou chtěl jsem to koštnout se zakysanou smetanou, ale stejně jsem to nakonec udělal se šlehačkou vaření a žraní zdar

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 1. 2014 18:18

    Tento recept nás nezaujal, nedojedlo se to. Brambory mně nechtěly změknout - nemají se třeba dávat předvařené? Pekla jsem opravdu dost dlouho, až jsem na to dostala vztek a přešla mně chuť. :) Bohužel to ale ani příliš nechutnalo zbytku domácnosti.

  • Arnošt Hausvater | 10. 9. 2008 16:53

    Místo zakysané smetany dejte šlehačku s nastrouhaným plísňovým sýrem též velmi dobré

  • Makina | 27. 11. 2007 20:26

    Zrovna to jdu vyzkoušet, tak uvidíme. :)

  • Simona | 6. 9. 2007 10:33

    Skvělá záležitost, jedny z nejlepších zapečaných brambor jaké jsme kdy jedli, jen se po nich zaprášilo :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zapečené
Pokrmy Zdravě i chutně Z brambor Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Jarní cibulka Klobása Paprika Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se zakysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact