• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 20
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl na dochucení
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý na dochucení
    • 1
      svazek oregáno čerstvé
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 150
      g parmazán
    • 2
      ks červená cibule
    • 700
      g brambory nové

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory pečlivě omyjte a nakrouhejte na co nejtenčí plátky. Česnek a cibuli oloupejte, cibuli nakrájejte na kroužky. Plátky brambor rozložte do zapékací formy nebo menších formiček tak, aby se trochu překrývaly. Česnek prolisujte do smetany, tu osolte a opepřete a zalijte jí brambory. Nahoru rozložte cibulové kroužky. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut dozlatova.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Posypte nastrouhaným parmazánem a nechte ho ještě v troubě roztavit. Před podáváním posypte zapečené brambory lístky oregana.
3
Zapečené brambory poslouží nejen jako hlavní jídlo, ale také jako příloha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem

Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem

Salát z grilované cibule a avokáda s…

Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem

Tagliatelle se smaženými artyčoky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD
Pokrmy Z brambor Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Červená cibule Česnek Oregáno Parmazán Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Cuketové nudle

Cuketové nudle

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Medová žebra

Medová žebra

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Pařížský dort
Pařížský dort
15
Nastavovaná kaše
Nastavovaná kaše
14
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Zapečené brambory s uzeným tofu a zázvorem na koriandru
Zapečené brambory s uzeným tofu a…
Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Zapečené brambory s žampiony a kuřecím
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se šlehačkou
Zapečené brambory se šlehačkou
Zapečené brambory se špenátem a houbami
Zapečené brambory se špenátem a houbami
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory se smetanou a parmazánem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact