• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory uvařených ve slupce
    • 4
      ks vepřové maso nebo řízky z kuřecích či krůtích prsou
    • 2
      ks klobása - uzená
    • 400
      g cibule
    • 2
      ks zelená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 150
      g sýr
    • 50
      g ořechy mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
2
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, uložíme řízky, na ně dáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše zakryjeme druhou polovinou na kolečka nakrájených brambor.
3
Smetanu rozmícháme se sýrem a ořechy a zalijeme brambory.
4
Vložíme do trouby a zakryté pečeme asi 30 min., potom odkryjeme a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • varecka varecka | 21. 1. 2009 20:05

    přesně, paní Terezka i Ladislava to napsaly naprosto perfektně.:-))

  • ladislava staffenová | 21. 1. 2009 19:44

    Doplním jen Tererezku - vařené brambory se daleko lépe spojují díky vyloučenému škrobu, proto se taky lépe dělají knedlíky nebo těsto z vařených brambor - drží to při sobě, nerozpadají se anení to lepkavé. Tohle věděli už naše prababičky :-)), ty syrové jsou lepší možná ne klasicky pečené brambory, ale i tak je lepší je pře dtím vymáčet ve studené vodě :-))

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:05

    Lenka, z jednoduchého dôvodu : zemiaky surové a zemiaky v šupke varené majú po upečení dosť odlišnú chuť :))))

  • Frantiska :) | 21. 1. 2009 19:01

    no to hodne zalezi na troube ja teda bohuzel ve sve za pul hodiny teda syrove neupecu

  • Lenka Střelbová | 21. 1. 2009 14:47

    Jen nevím, proč vařené brambory? Za půl hodiny se upečou i syrové.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 5. 2006 10:16

    Ty ořechy jsou tam výborný nápad!

  • pupen Hons | 5. 5. 2006 10:08

    Moje oblíbené jídlo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Klobása - uzená Olej Ořechy Pepř mletý Sůl Sýr Vepřové maso Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Beránek ořechový

Beránek ořechový

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Americká pizza

Americká pizza

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kotlety s hruškami
Kotlety s hruškami
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
"Kýtová" omáčka
"Kýtová" omáčka

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Děsivé houbaření manželů Tomešových: Při napadení šlo o život

Děsivé houbaření manželů Tomešových: Při napadení šlo o život

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact