• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory uvařených ve slupce
    • 4
      ks vepřové maso nebo řízky z kuřecích či krůtích prsou
    • 2
      ks klobása - uzená
    • 400
      g cibule
    • 2
      ks zelená paprika
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 150
      g sýr
    • 50
      g ořechy mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme.
2
Do vymazaného pekáče rozložíme polovinu na kolečka nakrájených brambor, osolíme, rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou papriku, uložíme řízky, na ně dáme na kolečka nakrájenou klobásu a vše zakryjeme druhou polovinou na kolečka nakrájených brambor.
3
Smetanu rozmícháme se sýrem a ořechy a zalijeme brambory.
4
Vložíme do trouby a zakryté pečeme asi 30 min., potom odkryjeme a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Brambory zapečené se škvarky a zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory s brokolicí a smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • varecka varecka | 21. 1. 2009 20:05

    přesně, paní Terezka i Ladislava to napsaly naprosto perfektně.:-))

  • ladislava staffenová | 21. 1. 2009 19:44

    Doplním jen Tererezku - vařené brambory se daleko lépe spojují díky vyloučenému škrobu, proto se taky lépe dělají knedlíky nebo těsto z vařených brambor - drží to při sobě, nerozpadají se anení to lepkavé. Tohle věděli už naše prababičky :-)), ty syrové jsou lepší možná ne klasicky pečené brambory, ale i tak je lepší je pře dtím vymáčet ve studené vodě :-))

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:05

    Lenka, z jednoduchého dôvodu : zemiaky surové a zemiaky v šupke varené majú po upečení dosť odlišnú chuť :))))

  • Frantiska :) | 21. 1. 2009 19:01

    no to hodne zalezi na troube ja teda bohuzel ve sve za pul hodiny teda syrove neupecu

  • Lenka Střelbová | 21. 1. 2009 14:47

    Jen nevím, proč vařené brambory? Za půl hodiny se upečou i syrové.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 5. 2006 10:16

    Ty ořechy jsou tam výborný nápad!

  • pupen Hons | 5. 5. 2006 10:08

    Moje oblíbené jídlo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Klobása - uzená Olej Ořechy Pepř mletý Sůl Sýr Vepřové maso Zakysaná smetana Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Kuře Anča

Kuře Anča

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
14
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
13
Vepřové kotlety v šunkové omáčce
Vepřové kotlety v…
10
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact