• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory - co dům dal
Napište svůj komentář k receptu

Zapečené brambory - co dům dal

autor: Michaela Kořánová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečené brambory - co dům dal
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • kysané zelí
    • cibule
    • paprika - sladká
    • pálivá paprika
    • podravka
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • 1
      kelímek smetana
    • olivový olej
    • uzeniny nebo klobása

Postup přípravy receptu

1
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby se vytvořila šťávička), další patro uzenina či klobása opět nakrájená na kolečka a poslední patro syrové na plátky nakrájené brambory. Jednotlivá patra kořeníme a soléme. Nakonec vše zalijeme smetanou (bohatě stačí nízkotučná) a dáme péct do trouby.
2
Tento recept vznikl náhodou, když se pánové dožadovali teplé večeře a já měla v lednici jen zbytek zelí a zbytek junioru... Ale od té doby se dožadují opakování. Je to rychlé, málo pracné a docela dobrůtka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami + co dům dal

Zapečené pečivo s krabími tyčinkami +…

Nekonečný špíz co dům dal

Nekonečný špíz co dům dal

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Berry | 18. 7. 2012 13:14

    Zkusila jsem s obměnou pí Přikrylové - místo salámu jsem dala orestované mleté maso s kořením. Moc jsem tomu nevěřila, ale byla to fakt bomba, výborné. I manžel vybílil talíř. Už se těším, až si to zopakujeme. :-)

  • Rada | 14. 6. 2011 09:49

    je to bomba, miluju zapecene brambory a tahle kombinace by me nenapadla.. fakt do re

  • ivi | 29. 3. 2008 00:53

    tak dnes jsem zkusila a bylo to opravdu dobre! jenom jako dodatecek - smetanu jsem smichala s vajickem a dodala jsem tam trochu kecupu a lzicku horcice a zalela, dodalo to bezva chut! :) - mazel ma jeste rad ve vsem cesnek na provoneni.... rychle a chutne!

  • Barča | 20. 11. 2007 12:05

    včera jsem to dělala k večeři, fakt mňamka

  • Vlasta | 4. 6. 2007 09:11

    Mňam, tak jsem dělala k večeři a moc jsme si pochutnali, použila jsem moravské uzené, a byla to fakt bašta.

  • chobotnice chobotová | 2. 6. 2007 19:43

    Já taky ale není to vůbec dobré

  • Věra | 30. 5. 2007 15:38

    Dělám také, ale neskládám se s jednotlivými vrstvami. Všechno promíchám a vsypu do vymazaného pekáče. Když není není smetana ani jogurt peču jenom tak. Nedrží to sice tvar ale je to také dobré. Nouzovka.

  • Myš | 30. 5. 2007 14:25

    Jeee, tak to taky budu muset zkusit, jako obměnu :-) Díky za nápad !

  • Ivana Přikrylová | 29. 5. 2007 21:00

    Dělávám něco podobného ale s mletým masem: kysané zelí na to orestované a ochucené ml. maso, poslední vrstva jsou brambory. Vše zaleju smetanou a upeču. Paří to k našim oblíbeným jídlům.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Kysané zelí Olivový olej Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Podravka Smetana Sůl Uzeniny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

88
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
88
Lasagne
Lasagne
50
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a…
47
Veganský "vaječný" likér
Veganský "vaječný" likér
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Zapečené brambory - co dům dal
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact