• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Napište svůj komentář k receptu

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce strouhaný parmazán
    • 700
      g růžičková kapusta očištěná
    • 150
      g slanina plátky - anglická nebo americká
    • 2
      lžíce mandle plátkové
    • máslo ořechové
    • 285
      ml smetana ke šlehání nejlépe 40%

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba vaření záleží na velikosti kapustiček). Na velké pánvi na másle s olejem si opečeme slaninu s mandlemi dozlatova - přidáme dobře okapanou růžičkovou kapustu a vaříme dohromady 2-3 minuty. Několikráte opatrně promícháme. Přidáme smetanu a opět necháme 3 minuty provařit. Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z ohně a vmícháme citronovou šťávu.
2
To celé dáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou, smíchanou s parmezánem a necháme v troubě péct 20 minut - dohněda - smetana nám mezitím zhoustne a probublává strouhankou. Vyjmeme z trouby a necháme chvilku odstát - dokud se var smetany neutiší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Zapečená růžičková kapusta s uzeninou

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • S | 29. 1. 2016 13:49

    Co je to ořechové máslo? Je to pasta z rozmixovaných ořechů nebo klasické máslo smíchané s ořechy...?

  • Klára | 26. 1. 2016 21:20

    Co k tomu za přílohu? Brambory?

  • misnez | 16. 2. 2015 20:08

    Asi není dietní, ale tenhle hřích si zopakuju ráda. Luxusní!!!!!

  • boriscina | 25. 1. 2015 18:46

    exelentní!Když se dodrží recept a nehledají se náhražky,tak je "žůžo labůžo" Na steaku jsem si takhle nepochutnal. ;-)

  • Tomáš | 3. 2. 2014 22:28

    Bohužel jsem až při přípravě zjistil, že nemám citron a tudíž ani šťávu z citronu, ale nevadí - výsledek vynikající! :-)

  • frisanekelinka | 7. 1. 2014 14:51

    Opravdu vynikající, je to snad nejlepší recept z růžičkové kapusty, který jsem kdy jedla. Dávám jedničku s hvězdičkou několikrát podtrženou :-)

  • majda | 16. 10. 2013 14:22

    docela dobrý,ale větry byly taky pěkný haha :-\

  • tito | 16. 10. 2013 13:27

    klidně přidám příště víc slaniny, výborné :-)

  • lennetfrigg | 2. 3. 2011 18:43

    Výborný recept, jak jíst růžičkovou kapustu :-)

  • Alf | 4. 12. 2010 12:23

    dědek oslizlej je tvůj táta

  • Hanka | 8. 12. 2007 21:56

    Vyzkoušela jsem a je to vynikající

  • Anonym | 25. 11. 2007 23:24

    No že se teda ten dědek oslizlej montuje i do vaření, jsem teda netušila.

  • Ivana Přikrylová | 25. 11. 2007 22:05

    Kapustičky miluju, určitě to bude moc dobré, vyzokouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Mandle Máslo Růžičková kapusta Slanina Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Strouhanka Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Muffiny po belgicku

Muffiny po belgicku

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
16
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

Lela po operaci synka (6 měsíců): Konečně dobré zprávy!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená polévka z červené řepy
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená rajčata s mozzarellou
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená ricotta s olivami
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená ryba s přílohou
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
  • Recepty.cz
  • Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact